стрічка

Олег Кіндер має підписати меморандум з єврейською громадою

24 Лютого 2020, 17:00
Олег Кіндер 1262
Олег Кіндер

Громадська організація «Ковельська єврейська громада» просить міську владу дозволити створити меморіальний парк Пам’яті в районі вулиць Володимирської та Заводської.

Проєкт рішення Ковельської міської ради про підтримку ініціативи місцевої єврейської громади по створенню меморіального парку Пам’яті та затвердження меморандуму про співпрацю з метою його створення розглянула і одноголосно схвалила постійна депутатська комісія з правових питань на своєму засіданні, яке відбулося 24 лютого.

Як відомо, на місці Палацу культури імені Тараса Шевченка до війни було єврейське кладовище, тут також нацисти розстрілювали євреїв.

Читайте також: У Ковелі просять встановити пам’ятник жертвам Голокосту

Звернення єврейської громади депутатський корпус розгляне на пленарному сесійному засіданні, яке відбудеться цього четверга, 27 лютого. Меморандум про співпрацю мають підписати міський голова Олег Кіндер та голова вищевказаної громадської організації Волько Блюфштейн.


 

Нагадаємо, 24 жовтня 2019 року на сесії Ковельської міської ради депутати прийняли рішення проводити ярмарки-продажі промислових товарів на вулиці Володимирській – між будівлею Палацу культури імені Тараса Шевченка та вулицею Заводською, бо з таким крамом до Ковеля щосезону приїздять виробники з Харкова, Одеси та інших міст. Саме на цьому місці й просить єврейська громада створити меморіальний парк Пам’яті.


 

Читайте також: Біля Палацу імені Тараса Шевченка дозволили проводити промислові ярмарки

З цього приводу голова волинської громадської організації «Комітет правозахисту та боротьби з корупцією», лучанин Ігор Левчук письмово звернувся до Президента України, голови СБУ та прокурора Волинської області, назвавши дії посадових осіб Ковельської міської ради спробою заперечення факту геноциду на території цього об’єкту, відвертою зневагою до трагічних подій Голокосту і суспільним викликом всім громадянам України та адептам іудейського віросповідання, представникам єврейської національності.

«Звертаємо увагу, що це є лише невеликий епізод з дій керівництва міста Ковеля, що прикриваються посадовими особами Волинської ОДА, які носять системний та постійний характер та мають ознаки «антисемітизму» та порушень», – заявив Ігор Левчук.

Читайте також:

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024