стрічка

Володимирський собор отримав у дар ікону з часткою мощей святого князя Володимира Великого

05 Лютого 2020, 12:51
Єпископ Матфей взяв участь у молебні до рівноапостольного князя Володимира в Спасо-Преображенському храмі 1943
Єпископ Матфей взяв участь у молебні до рівноапостольного князя Володимира в Спасо-Преображенському храмі

Митрополит Олександр (Драбинко) передав для Володимир-Волинського кафедрального собору Різдва Христового ікону з часткою мощей святого князя Володимира Великого.

Про це інформує офіційний сайт Володимир-Волинської єпархії ПЦУ.

4 лютого преосвященний єпископ Матфей узяв участь у молебні до рівноапостольного князя Володимира в Спасо-Преображенському храмі, що в селі Хутір Ясний (Київська обл.). Очолив молебень митрополит Переяславський і Вишневський Олександр.

Після молитви митрополит Олександр передав владиці Матфею у дар Володимир-Волинському кафедральному собору Різдва Христового ікону з часткою мощей святого князя Володимира.

На сторінці митрополита у фейсбук зазначено: «Ця святиня дана в офіру на спомин душі, довічну молитву і пам'ять Блаженнішого Митрополита Володимира Сабодана».

Довідково:

Історія цієї реліквії сягає XVII століття, коли у 1632 році святитель Київський Петро Могила віднайшов на руїнах Десятинної церкви мощі Рівноапостольного хрестителя Руси. Частку від мощей святитель Петро надіслав у дар Московському цареві Олексію Михайловичу. Протягом століть святиня зберігалася у соборах московського Кремля, а пізніше, у радянські часи, поповнила фонди музеїв. У 1988 році на честь тисячоліття хрещення Київської Руси древній релікварій з мощами князя Володимира радянська влада передала церкві. З благословення Святішого Патріарха Пімена святиню прийняв митрополит Ростовський і Новочеркаський Володимир Сабодан для зберігання у Ростовському кафедральному соборі. У 2005 році за клопотанням Блаженнішого Митрополита Володимира частка мощей святого рівноапостольного князя Володимира повернулася в Україну.
Віднині ікона з часткою мощей святого князя Володимира Великого поповнить скарбницю святинь кафедрального собору Володимира-Волинського.








 

Читайте також: Керуючий Володимир-Волинською єпархією взяв участь у відзначенні річниці інтронізації Епіфанія. ФОТО

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024