стрічка

«Якщо Заріччя не хоче до міста, то піде до Зимнівської громади», – мер Володимира про майбутнє Зарічанської ОТГ

05 Лютого 2020, 11:45
Мирна акція протесту мешканців Зарічанської ОТГ 1244 Джерело: Фото з архіву
Мирна акція протесту мешканців Зарічанської ОТГ

У Волинській області планують лишити 44 об'єднані територіальні громади, а зараз їх є біля 70. Рано чи пізно буде укрупнення.

Таку думку озвучив міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк на нещодавньому брифінгу з представниками місцевих ЗМІ.

Присутні медійники поцікавилися, чи планують вести діалог із мешканцями Зарічанської ОТГ, які активно виступають проти приєднання громади до міста Володимира-Волинського.

«По-перше, об’єднання громади з містом –  це не наша ініціатива. Якщо в людей буде бажання – ми не заперечуватимемо, адже і насправді в нас є багато спільного.
В області планують лишити 44  ОТГ, а зараз їх є біля 70-ти. Рано чи пізно буде укрупнення, і якщо Заріччя не хоче до міста, то піде до Зимнівської громади.
Підозрюю, за бунтами стоять люди, які бояться втратити преференції у разі об’єднання. Вони говорять, що місто претендує на землю. Яку, коли вся земля розпайована? На неї можна претендувати хіба тоді, якщо маєш кошти і можеш її купити», – зазначив очільник міста.

Нагадаємо, нещодавно у Міністерстві розвитку громад та територій України відбулась нарада, де обговорили проблемні питання та визначили шляхи спільної роботи у напрямку децентралізації. Волинська ОДА. Зокрема, важливим моментом став розгляд пропозиції Волинської ОДА щодо приєднання Зарічанської ОТГ до Володимира-Волинського.

Мешканці Зарічанської громади помилково вважають, що у них відберуть землю, школи і медпункти закриють, а громада стане депресивним районом біля Володимира. Про це в ході спілкування із мешканцями громади, дізнався перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук

Читайте також: «Люди вважають, що у них відберуть землю, школи і медпункти закриють», – Ярослав Матвійчук про настрої мешканців Зарічанської ОТГ

Зранку 1 лютого на дорозі між Нововолинськом та Володимиром-Волинським поблизу села Новосілки відбулася мирна акція протесту.. На акцію вийшли мешканці Зарічанської ОТГ, які проти приєднання громади до Володимира-Волинського.

Читайте також: Яку з громад можуть приєднати до Володимира-Волинського

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024