стрічка

У Камені-Каширському відкрили провадження на бездіяльність поліції

22 Січня 2020, 09:05
Працівник поліції 1036
Працівник поліції

Слідча суддя Камінь-Каширського районного суду Олеся Антонюк вивчила скаргу на бездіяльність посадової особи Камінь-Каширського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Слухання справи відбулось 17 січня. Про це йдеться в ухвалі суду.

15 січня жінка звернулася у суд зі скаргою, в якій просить визнати неправомірними дії посадових осіб Камінь-Каширського відділу поліції щодо невнесення її звернення до ЄРДР. Вона просила зобов'язати уповноважену особу Камінь-Каширський відділу поліції внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за її повідомленням від 4 січня.

В обґрунтування вимог вона зазначає, що 4 січня звернулась до поліції з приводу незаконного проникнення на територію її домоволодіння та пошкодження камінням вікна належного їй житлового будинку у Камені-Каширському іншою жінкою, яка також погрожувала їй фізичною розправою.

Зазначену особу вона затримала та викликала поліцію. Поліція вилучила камінь, який був завбільшки з футбольний м'яч, та отримала пояснення.

14 січня заявниця отримала з Камінь-Каширського відділу поліції листа про те, що в діях жінки, яка кидала каміння, відсутні ознаки кримінального правопорушення, оскільки сума завданих збитків не достатня для відкриття кримінального провадження.

«Незважаючи на безграмотну відписку поліції, яка навіть не знає розмір завданої їй шкоди, а вона завдана значна, оскільки, окрім побитого склопакета, також пошкоджена і рама вікна, а тому заміні підлягає все вікно, вона вважає, що такі дії поліції, є протиправними. Дії правоохоронних органів щодо невнесення відомостей до ЄРДР вважає незаконними та такими, що принижують її честь та гідність», – йдеться у матеріалах справи.

Зазначена скарга подана до суду з дотриманням вимог статті 304 Кримінального процесуального кодексу України.

Суддя постановила відкрити провадження за скаргою жінки на бездіяльність посадової особи Камінь-Каширського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області.

У судове засідання викличуть начальника Камінь-Каширського відділу поліції Валентина Чиха. Також витребують з Камінь-Каширського відділу поліції матеріали перевірки за повідомленням жінки від 4 січня.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024