стрічка

Ковельське МТМО «потягли» до суду через закупівлю на 22 мільйона гривень

03 Січня 2020, 13:33
МТМО 2050
МТМО

Ковельське медичне об’єднання звинувачують у дискримінації учасників тендеру та упередженій оцінці тендерних пропозицій.

У грудні 2019 року комунальне некомерційне підприємство «Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання» провело тендерну закупівлю рентгенівської ангіографічної стаціонарної цифрової системи. Серед чотирьох учасників перемогу здобуло ТОВ «Медсервісгруп» (м. Київ), яке запропонувало за обладнання найменшу ціну – 21 мільйон 970 тисяч гривень.

Ще під час проведення тендеру на адресу Ковельського МТМО надійшли скарги від учасників про те, що тендерна документація, а саме технічні характеристики містять дискримінаційні вимоги та відповідають лише одному виробнику обладнання. Однак тендерний комітет одні скарги відхилив, а інші взагалі залишив без розгляду.

Один з учасників ТОВ «АФС Медицинтехнік» (м. Київ) звернувся до господарського суду Волинської області з позовом, в якому просить скасувати результати тендеру та визнати відсутнім у Ковельського МТМО та ТОВ «Медсервісгруп» права укладання договору про закупівлю цифрового ангіографа за майже 22 мільйона гривень.

У позові вказується, що медичне об’єднання порушило принципи здійснення закупівель, які передбачені статтею 3 Закону України «Про публічні закупівлі», зокрема йдеться про дискримінацію учасників, необ’єктивну та упереджену оцінку тендерних пропозицій, а визнання переможцем ТОВ «Медсервісгруп» суперечить законодавству в сфері державних закупівель та порушує право і законний інтерес позивача.

Ухвалою суду від 26 грудня 2019 року відкрите провадження у справі. Ковельському МТМО заборонено вчиняти будь-які дії, направлені на укладання та виконання договору про закупівлю, в тому числі, але не виключно, підписувати договір, здійснювати поставку товару, підписувати акти приймання-передачі, специфікації, видаткові накладні, здійснювати розрахунки за договором тощо. Головному управлінню Державної казначейської служби України у Волинській області та його районним і міським управлінням заборонено здійснювати розрахунки щодо цієї закупівлі.  

Коментар