стрічка

Як волинські спортсмени вивели Україну на п’єдестал чемпіонату світу з козацького двобою

18 Грудня 2019, 22:33
3739

Бійці з Волині у складі збірної України тріумфували на чемпіонаті світу з козацького двобою, який проходив у Харкові.

Нашу область на турнірі представили 20 спортсменів, 11 з яких стали чемпіонами та завоювали 15 золотих нагород. Вдалий виступ волинян дозволив Україні посісти почесне перше місце в загальному командному заліку.

З цієї нагоди 18 грудня тренерський штаб клубів «Воїн» та «Прайд» спільно зі спортсменами та меценатами влаштували пресконференцію, на якій розповіли про тренувальний процес, поділилися планами на майбутнє та враженнями від перемоги на світовій першості.

«Наш результат є закономірним, адже ми йшли до цього не один рік. Це сьомий чемпіонат світу і третій, в якому беруть участь саме волиняни.  Впродовж року бійці пройшли ряд навчально-тренувальних зборів та відбіркових етапів і успішно виступили на чемпіонаті України та Європи», – розповів очільник Волинської обласної федерації козацького двобою Олександр Кулаков.

Читайте також: У Луцьку зустріли чемпіонів світу з козацького двобою. ФОТО

Тренерський штаб клубів «Воїн» та «Прайд»
Тренерський штаб клубів «Воїн» та «Прайд»

 

Самі ж спортсмени наголосили, що для перемоги на світовій першості необхідні щоденні посилені тренування. Вихованець «Воїна»  Олексій Бондаренко займається єдиноборствами вже не один рік. До участі на чемпіонаті світу хлопець переміг на всеукраїнському чемпіонаті з козацького двобою та встиг спробувати сили на професійних турнірах із ММА.  

«Перед тим, як потрапити на чемпіонат світу, я переміг на чемпіонаті України з козацького двобою. На світовій першості всі бої виграв достроково. Сподіваюся, надалі буде ще більше перемог», – сказав Олексій Бондаренко.


 

Представниця «Прайду», дворазова чемпіонка світу з козацького двобою Поліна Ковирнова поділилася власним секретом успішного виступу на світовій першості.

«На чемпіонаті світу мені протистояли дуже сильні суперниці. Але напередодні змагань я щодня багато тренувалася і це допомогло здобути перемогу», – розповіла Поліна.

Поліна Ковирнова
Поліна Ковирнова

 

Головний тренер СК «Воїн» Андрій Зінчук зазначив, що до складу обласної збірної входять кращі бійці Волинських спортивних клубів і завдяки командній роботі збірна входить у трійку кращих областей України з єдиноборств, випереджаючи міста-мільйонники. І одразу ж додав, що підготовка бійців потребує значних коштів.

«Для того, аби підготувати спортсмена до всеукраїнських змагань, необхідно близько семи тисяч гривень на бійця. Якщо турнір проходить за кордоном, то сума в кілька разів більша. Хотілося б, аби держава допомагала молодим спортсменам розвивати свій потенціал», – наголосив Андрій Зінчук.


 

Виконувачка обов’язків директора департаменту сім’ї молоді та спорту Луцької міської ради Катерина Шкльода наголосила, що фінансувати виїзди команд на чемпіонати різних рівнів міська рада не може, адже це прерогатива обласної ради.

«Спорт має підтримуватися на державному рівні для того, щоб мотивувати майбутнє покоління. На жаль, через законодавство ми не можемо фінансувати обласні федерації, оскільки це – не в нашій компетенції. Що стосується Луцька, то спортсмени та тренери завжди можуть розраховувати на підтримку влади», – сказала Катерина Шкльода.

Олександр Кулаков та  Катерина Шкльода
Олександр Кулаков та Катерина Шкльода

 

Тренер «Воїна» Дмитро Василенко розповів, що тренувальні збори та поїздки на чемпіонати різних рівнів були б неможливими без злагодженої спонсорської підтримки меценатів, які дають можливість спортсменам реалізовувати тренувальні плани.

«Ми з головним тренером складаємо план дій, який на кінцевому етапі дає позитивний результат і завдяки фінансовій підтримці маємо змогу підготувати спортсменів», – наголосив Дмитро Василенко.

Очільник Волинської обласної федерації козацького двобою подякував тренерам та бійцям за чудовий результат, побажав наснаги для досягнення нових спортивних звершень уже в новому році.

«Спасибі тренерам та спортсменам клубів «Воїн» та «Прайд», адже перемога на чемпіонаті світу – це результат спільної роботи. Також хочу подякувати Департаменту сім’ї молоді та спорту і представникам ЗМІ,  які допомагають в організації та висвітленні спортивних подій», – підсумував Олександр Кулаков.  

  Дмитро ЗІНЮК

Фото автора











 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024