стрічка

Чому спортивні бренди кросівок перестали бути тільки спортивними

29 Листопада 2019, 11:31
4163

У сучасному міському ритмі кросівки вже давно перестали бути лише атрибутом для фізичних вправ.

Вони оселилися в гардеробі кожної людини і стали супутниками в повсякденному житті. Простежуючи цю тенденцію світові бренди змінили свій вектор дій і стали виробляти кросівки на кожен день.

Безсумнівно, такі моделі відрізняються від бігових певними характеристиками, проте є нічим не гірше спортивних. Повсякденні моделі також створені за класичними технологіями бренду, мають гідну якість і володіють не гіршим комфортом.

Однак, що ж все таки відрізняє спортивні кросівки від повсякденних? У повсякденних моделях, бренди роблять акцент не тільки на вищезгадані характеристики, але і звертають велику увагу на дизайн і взагалі зовнішню складову. І це дійсно, можна обґрунтувати.

Так як, якщо ми говоримо про жіночу половину суспільства, що не дивним є той факт, що жінки люблять очима, саме тому дизайн моделі грає величезну роль при виборі, а головне придбання тієї чи іншої пари. Як говоритися, пара може бути не зручною, але обов'язково повинна бути красивою. Але і тут, можна спокійно видихнути, так як сучасні кросівки «примостилися на два стільці» і поєднали в собі і красу, і комфорт.

Так як сьогодні снікери можна купити буквально де завгодно, а рівень конкуренції зростає з кожним днем ​​все більше і більше, світові бренди намагаються здивувати своїх споживачів новими «витонченими».

Випускаються різноманітні моделі, які поєднують в собі безліч різнопланових відтінків і стилів. Дизайнери своїми винаходами підкорюють подіуми в усьому світі. Можна побачити такі варіанти снікерів як: ugly shoes, кросівки-шкарпетки, кросівки на підборах або платформі. Що там говорити, кроси вже стали візитною карткою модних будинків Chanel і Balenciaga. Характерним є і те, що снікери виступають універсальним взуттям.

Сьогодні їх можна надягати не тільки в місто і на прогулянку, а й сміливо причепуритися на пробіжку або походи, а також в тренажерний зал і танці. Так, наприклад, зручні і довговічні New Balance 990v4, які вважаються виключно вуличним взуттям, затребувані й улюблені також бігунами.

Варто відзначити, що вищезгадані метаморфози почалися ще в далеких 80-х роках, коли єдиним спортивним взуттям, яке не боялися назвати вуличним, були кроси для катання на скейті. Так як практично будь-яке скейтерське взуття завжди відмінно показувало себе в носці, і більшість з виробників були простими вуличними хлопцями.

Одним з таких вихідців став бренд DC Shoes, засновником якого є вуличний скейтер Кен Блок. Про популярність цього бренду свідчить колаборація в 1999 році з популярним брендом Supreme. На завершення хотілося б сказати, що історія кросівок пройшла далекий шлях до сьогоднішнього дня, і піддалася безлічі змін. У 21 столітті ми спостерігаємо колосальні зміни в технології і візуальної складової, до яких роками йшли наші предки.


 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024