стрічка

Як завагітніти після 40 років

27 Листопада 2019, 17:09
24821

Безліч жінок після 40 років вирішують завести дитину, і для цього є різні причини.

Одні жінки повторно одружуються і хочуть мати спільну дитину з новим обранцем. Інші багато часу витрачали на побудову кар'єри або інші речі, прибравши плани про дітей на другий план.

Але після 40 років у жінок часто виникають різноманітні проблеми з заплідненням. На сайті https://sana-med.com.ua/ru/ceny.php є важлива інформація про настання вагітності у жінок після 40 років.

Складнощі з зачаттям у жінок після 40 років

Як би сумно це не звучало, завагітніти природним шляхом жінкам після 40 років дуже важко. Навіть при проведенні екстракорпорального запліднення ймовірність закріплення ембріона з першого разу становить не більше 10-12%, і цьому є цілком розумне пояснення. Кожна представниця прекрасної статі має унікальні особливості репродуктивної системи, які багато в чому визначаються генетично, а також залежать від стану жіночого здоров'я та способу життя. Через це жінки «бальзаківського віку», які однаково добре виглядають та стежать за своїм організмом, можуть мати різні статуси репродуктивного здоров'я.

Потрібно розуміти, що кожна жінка має свій оваріальний резерв — кількість яйцеклітин, які закладаються в молодості в яєчниках та мають здатність до запліднення. У кожної четвертої дами в світі спостерігається раннє виснаження оваріального резерву, через що раніше настає менопауза та безпліддя. Варто відзначити, що після 30 років шанс природного зачаття у жінок поступово знижується, а після 42-45 років у переважної більшості дам шанс завагітніти майже зводиться до нуля. Але є також представниці прекрасної статі, у яких навпаки в 40-45 спостерігається розквіт фертильності, що може легко привести до вагітності.

Вагітність після 40  як це зробити?

Якщо ви вирішили завагітніти після 40 років, то потрібно максимально відповідально підійти до цього питання. В першу чергу усвідомлена спланована вагітність вимагає класичної диспансеризації з розширеним обстеженням у кількох спеціалістів (кардіолог, офтальмолог, вертебролог, ендокринолог, флеболог, гінеколог). Це необхідно для того, щоб ще до зачаття виявити можливі проблеми з опорно-руховим апаратом, серцем і судинами, рівнем цукру, нестабільністю гормонального фону та ін. Тільки так можна істотно підвищити шанси запліднення та успішного виношування дитини.

В першу чергу лікарі клініки професора Феськова роблять все можливе, щоб «зріла» сімейна пара зуміла зачати дитину природним шляхом, але якщо успіху досягти не вдалося, спеціалісти вдаються до інших способів штучного запліднення (ЕКЗ, лапароскопія, ICSI та ін.).

Запліднення може здійснюватися трьома варіантами:

  • з використанням власних яйцеклітин та сперматозоїдів пацієнтки та її чоловіка;
  • з використанням заздалегідь заморожених клітин;
  • з використанням донорських яйцеклітин або сперматозоїдів.

У кожному разі лікарі вибирають найбільш підходящий варіант, в залежності від обставин, що склалися, репродуктивних здібностей та побажань подружжя.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024