стрічка

Знести у центрі Ковеля будівлю музею чиновники хочуть «руками» депутатів

20 Листопада 2019, 13:09
Музей 1257
Музей

У мерії запропонували затвердити на сесії міської ради перенесення історичного музею в інше місце.

На розгляд чергової сесії Ковельської міської ради, яка відбудеться 28 листопада, внесено проєкт рішення про переміщення комунального закладу «Ковельський історичний музей». Авторами документу є начальниця відділу по управлінню майном комунальної власності Вікторія Васінович та головна спеціалістка відділу культури Ірина Горблюк (після скандальної бійки у відділі культури начальниця Вікторія Савлук написала заяву на звільнення із займаної посади, – ред.).

Всю відповідальність за переїзд історичного музею та знесення будівлі в центрі міста виконавча влада хоче перекласти на депутатів.

У проєкті рішення говориться про переміщення музею в будинок на вулиці Степана Бандери, 18, де колись знаходився міський відділ РАЦС. Замовником виготовлення проєктно-кошторисної документації на ремонт нового приміщення для музею має виступити відділ культури, а інвестором виконання ремонтних робіт – управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства.

Нагадаємо, місцева влада задумала парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Крім знесення будівлі історичного музею, який влітку відзначив своє 30-річчя, хочуть демонтувати існуючий фонтан, натомість збудувати новий – пішохідний, а також перенести пам’ятник Лесі Українки, встановивши його за кілька десятків метрів – перед входом у парк.

Однак у вересні під час громадських слухань у Ковельській міській раді ковельчани забракували проєкт реконструкції центрального парку міста.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024