стрічка

У волинському селі атовцям не виділяють земельних ділянок. ВІДЕО

19 Вересня 2019, 12:13
Ківерцівський район 1310
Ківерцівський район

Біля приміщення колишньої сільської ради, де нині працює виконувачка обов’язків старости Сокиричівського старостинського округу Євгенія Мацюк, зібралися учасники АТО з Ківерцівського району.

Голова спілки ветеранів АТО Василь Озоровський розповів: хочуть дізнатися, чому учасникам бойових дій не виділяють земельні ділянки, повідомляє UA: Волинь.

Василь Озоровський, голова Ківерцівської міської спілки ветеранів АТО «Альфа» каже:

«Були відмови або обмеження з її сторони. Мотивується це тим, що вільні земельні ділянки відсутні. В той же час рішенням Сокиричівської сільської ради громадянину було передано у власність ділянку площею 2 гектари. Хочемо зазначити, що громадянин не є учасником бойових дій, волонтером, або прирівняним до таких. Сьогодні ми прийшли в сільську раду до Євгенії Мацюк за поясненнями».

Відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасники АТО мають першочергове право на відведення земельних ділянок, – каже Василь Озоровський. На це Євгенія Мацюк відповідає так:

«Такої переваги в нас не має. Ми розглядаємо до всіх об’єктивно. В мене всі громадяни України, усі українці і всі люди».

Оксана, мешканка села Сокиричі, переконана: «Якось треба враховувати інтереси людей, які живуть по місцях. Дальше земля є. Тож можна брати по усій Україні. Ну чому саме в Сокиричах. Все що могли теж роздали»

Сергій Домбровський, учасник бойових дій, запевняє:

«Земля пустує. Вона абсолютно не має бажання її виділяти, або дати документи рішення, ні погоджує. А те що хлопцям тут нарізали по 50 соток. Хоча земля тут пустує».

Євгенія Мацюк, в.о. старости Сокиричівського старостинського округу розповідає таке: «В нас там був громадський випас, люди випасали корови і вже корів стало менше, але щоб взагалі не було випасу у селі ми так не можемо. Тому 10 га ми виділили під АТО, а 15 ГА і в тому числі кладовище, лишили під випас громадський».

Зі слів Василя Озоровського, він разом з побратимами звертатиметься в архів Ківрецівського району, віднайде стенографію сесійних засідань сільської ради та запросить Євгенію Мацюк на збори спілки ветеранів АТО.

Читайте такожУ Ківерцях за «круглим столом» обговорювали проблеми атовців

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024