стрічка

Переможниця Ігор Нескорених презентувала секцію стрільби з лука у Луцьку

28 Серпня 2019, 08:00
1505

Подивитися, як тренуються спортсмени поки що єдиної в Луцьку школи для лучників, прийшло чимало містян. Захід відбувся 27 серпня на базі Інваспорту.

Організаторкою секції є волинська ветеранка, переможниця Ігор нескорених Майя Москвич.

За словами очільниці спортивної секції, основною метою занять є психологічна реабілітація бійців АТО/ООС та підготовка спортсменів для участі в Іграх нескорених, які пройдуть 9 -16 травня 2020 року в Нідерландах

«Зараз у нас є двоє учасників, які готуються до Ігор нескорених. Для цього й створили секцію стрільби з лука», – зазначила Майя Москвич.

Майя Москвич
Майя Москвич

Читайте також: У Луцьку відкрилася секція стрільби з лука

Павло Ковальський, один із відвідувачів секції, учасник бойових дій на Сході України, розповів, що вперше познайомився з луком у 2017 році, коли проходив реабілітацію в Карпатах. Нині спортсмен посилено тренується, аби вдало виступити на Іграх нескорених

«Як частина реабілітації - це дуже класно, заняття з луком допомагають морально заспокоїтися. Я раніше брав участь у тестуваннях, але результат був невтішним, адже можливості тренуватися в Луцьку на той час не було»,  –  поділився Павло Ковальський.

Павло Ковальський
Павло Ковальський

Втім, можливість навчитися вправно стріляти з лука мають не лише військовослужбовці, а й цивільні.

«Я навчаю людей, які хочуть познайомитися зі стрільбою з лука. Поки що ми готуємо тільки дорослих. Зараз в нас проходять заняття у вівторок, четвер і суботу. Мені подобається тренувати. Якщо людина прагне навчитися стріляти з лука, то я можу навчити цьому за дві години, за три постріли», –  зазначила переможниця Ігор нескорених.

Читайте також: «Певно, що всі, хто за мене молилися, перестаралися», – Майя Москвич про перемогу в Австралії​​​​​​​


Довідково: Ігри нескорених (англ. Invictus Games) — це міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі.

В іграх, заснованих принцом Гаррі, беруть участь поранені військовослужбовці та пов'язані з ними ветерани у таких видах спорту як баскетбол на візках, волейбол сидячи і веслування в залі. «Invictus» з латини означає «непереможний», «незламний» або «нескорений». Перші Ігри нескорених відбулися 2014 року в Олімпійському парку королеви Єлизавети у Лондоні.

Читайте також: Волинянка Майя Москвич увійшла до Топ-30 молодих лідерів України​​​​​​​








 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024