стрічка

Локачанка створює оригінальні вироби із джутових шнурів

16 Серпня 2019, 14:08
Антоніни Камлочук 3287
Антоніни Камлочук

Роботи локачанки Антоніни Камлочук презентують в Локачинській центральній районній бібліотеці.

Креативну тематичну експозицію, яка діє в рамках проєкту «Фантазії умілих рук», може відвідати кожен охочий, – пише Людмила Мельничук Богута.

На днях пані Антоніна залюбки ділилася секретами свого витонченого хобі з жителями району, які перебувають на обліку Локачинської районної філії Волинського обласного центру зайнятості. Присутні не переставали дивуватись вишуканості майстерно виконаних картин та серветок з різнобарвних атласних стрічок, а ще більше – оригінальності виробів зі шпагату.

Рукоділля дуже люблю. І бісером вмію вишивати, в’язання спицями і гачком – це також моє. Картини, оздоблені атласними стрічками, вже стали бажаними подарунками навіть у Білорусі та в Криму, але коли отримала травму руки й не змогла працювати гачком, почала шукати в Інтернеті заняття, з яким могла би справитись, а заодно щось новеньке, практичне і до душі. Якось, відкривши сайт «Сучасні ремесла», натрапила на вироби зі джутових шнурів і просто загорілась ідеєю їх виготовлення, – із захопленням розповідає жінка.

На початках, як зізнається пані Антоніна, закрадалась думка, що не зможе опанувати таку техніку хенд-мейду. Все для неї було новим та невідомим. Але дуже допомогли майстер-класи, переглянуті в Інтернеті. А ще, як час від часу наголошує жінка, спілкуючись із прихильниками своєї творчості, запорукою успіху є велике бажання, наполегливість, терпіння і, звичайно, вдосталь вільного часу.

Всі ці складові для втілення задумів у реальність жінка, здається, виношувала давно. Отож, «ниточка до ниточки», викладені з любов’ю і оповиті фантазією, прикрашені елементами інших підручних матеріалів, як-от шкіра, бусинки, кавові зерна, поступово в умілих руках майстрині перетворювались у справжні шедеври: світильник, клатч, сувеніри, підставочки, вазочки під фрукти, цукерниці, баночки на каву, картини, серветки. І це далеко не повний перелік творінь, які прикрашають нині побут господині. Каже, що деякі роботи вже подарувала подругам, але здебільшого виготовляє їх для сім’ї.

«Люди, зазвичай, купляють шпагат, аби помідори підв’язувати, а я запасаюсь ним для свого рукоділля. Одного разу продавці навіть цікавилися площею мого поля, побачиши, скільки шнурків придбала. А мені тепер зовсім не городи в голові. Швиденько стараюсь зробити необхідне – і за улюблену справу беруся. Щойно закінчую один виріб, як в уяві вже вимальовується наступний», – каже співрозмовниця.

Нині жінка хоче опанувати техніку «джутова філігрань». Отож плани, плани, плани… І неймовірне захоплення. А ще, як зауважили присутні на виставці, у майстрині «є художнє бачення» і що цей талант у ній жив, а тепер просто яскраво заявив про себе.

Людмила МЕЛЬНИЧУК

Фото автора

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024