стрічка

У Старовижівському районі відбувся православний дитячий табір. ФОТОРЕПОРТАЖ

01 Серпня 2019, 13:28
1643

На березі озера Пісочне, що в Кримному відбувся дитячий православний табір «Дружба».

28-30 липня уже всьоме священики Кримненського благочиння разом з волонтерами організували цікавий та пізнавальний відпочинок для маленьких прихожан.

Захід присвячений 1031-ій річниці хрещення Русі і з року в рік набуває все більшої популярності. Цьогоріч учасників налічувалось близько сотні, а з
волонтерами, фізруками, кухарями – ще два десятки.

«Та православний табір – це якраз те місце, де кількість переходить в якість: де гуртом і каша смачніша, а теплий літній дощик стає бажаною, веселою пригодою», – кажуть організатори. 

У перший день табору учасники після молитви в храмі розбили палатки, познайомилися з волонтерами та вдосталь накупалися.

За дозвіллям дітей також слідкували організатори: благочинний Кримненської округи протоієрей Сергій Никонюк, відповідальний по роботі з молоддю проторієрей Юрій Гринько, помічник відповідального – ієрей Петро Бабюк, відповідальний за безпеку протоієрей Микола Єфімук і кілька чергових священиків.

«Пізнайки», «Шнурки», «Ендорфіни» і «Дружні» – чотири загони, що протягом трьох днів вчилися підтримувати один одного, поступатися, бути командою.

Пікнік, відверті розмови біля багаття, розважальні ігри, як «Показуха», «Розсміши батюшку», чемпіонат з міні-футболу, конкурс малюнків на піску,
орієнтування на місцевості, стрільба, повзання по-пластунськи, численні різноманітні спортивні змагання, смачні обіди, і обов’язково молитва, повчальні лекції, вікторини на знання Закону Божого – далеко не повний перелік з насиченої програми таборян.

Окремий захопливий пункт – нічний дощик. Таборяни тут же оголосили конкурс на випробування наметів. Та результату не дочекалися. Завадили
турботливі священики й батьки, що миттю спорудили купол з клейонок та брезенту над наметовим містечком.

Дні відпочинку промайнули, як мить. Фото на пам'ять і додому, відсипатися і ділитися враженнями з друзями і батьками.

Наталія ГУРСЬКА

























Читайте також: У Седлищі запрацював шкільний табір

У районі пройшло військове таборування «Старовижівська Січ»

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024