стрічка

СБУ зловила посадовців Волинської митниці на вимаганні грошей

19 Липня 2019, 17:15
СБУ зловила посадовців Волинської митниці на хабарах 4106
СБУ зловила посадовців Волинської митниці на хабарах

Співробітники Служби безпеки України у межах протидії системній корупції  викрили на хабарах головного та старшого державних інспекторів митного посту «Піща» Волинської митниці Державної фіскальної служби.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовці налагодили механізм вимагання грошей у громадян, які перетинають державний кордон. За різні суми неправомірної вигоди митники обіцяли не створювати людям штучних перешкод при законному ввезенні на територію України особистих речей з-закордону. Інформує пресслужба СБУ у Волинській області.

За попередньою інформацією, розмір «данини», якою обкладали українців митники залежав, зокрема від виду і об’єму речей, що перевозили з собою громадяни.

Правоохоронці затрималиголовного державного інспектора поблизу робочого місця під час отримання чергового хабаря. Раніше співробітники СБУ задокументували ще два факти «поборів»працівниками митниці.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення обомфігурантам провадження про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності інших посадових осіб, ймовірно причетнихдо незаконної діяльності.

Заходи з викриття зловмисників проводились спільно Державним бюро розслідувань під процесуальним керівництвом прокуратури.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024