стрічка

У Луцьку поліція нагадує, що в суботу розпочинається «день тиші»

19 Липня 2019, 18:10
1693

У Луцьку поліція нагадує про те, що передвиборна агітація закінчується 19 липня о 00:00. 

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції Волинської області.

Відповідно до вимог пункту 2 статті 70 Закону України «Про вибори народних депутатів України» передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування, тобто 19 липня.

Також пункт 3 цієї ж статті визначає, що передвиборна агітація напередодні дня голосування та в день голосування забороняється. У цей же час забороняються проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій, пікетів) від імені партії, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидатів в депутати, розповсюдження агітаційних матеріалів, а також публічні оголошення про підтримку партією чи окремими кандидатами у депутати проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів.

Відповідно до пункту 24 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» передвиборні агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п'ятниці перед днем голосування відповідними службами місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Поліція також звертає увагу на те, що з часу припинення передвиборної агітації забороняються проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів у засобах масової інформації, демонстрація агітаційних фільмів чи кліпів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів, інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, в яких розміщено матеріали передвиборної агітації, публічні заклики голосувати за чи не голосувати за партії – суб'єкти виборчого процесу, кандидатів у депутати в одномандатному окрузі або публічна оцінка діяльності цих партій чи кандидатів у депутати.

За порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, передбачена відповідальність згідно з статтею 212-10 Кодексу України про адміністративні порушення. Зокрема, санкція цієї статті визначає покарання у вигляді накладення штрафу на громадян від 510 гривень до 850 гривень,  на посадових осіб – від 850 гривень до 1360 гривень.

Читайте також: Юрій Моклиця записав звернення до лучан.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024