стрічка

У Ковелі почали реконструкцію важливого для міста водогону

19 Липня 2019, 18:50
У Ковелі почали реконструкцію важливого для міста водогону 1939
У Ковелі почали реконструкцію важливого для міста водогону

У Ковелі почали реконструкцію водогону.

Про це повідомляється на сайті «Ковельводоканалу».

До п’ятдесят другої річниці заснування Ковельського Управління водопровідно-каналізаційного господарства почали втілювати грандіозний проект  – реконструкцію водогону, який має стратегічне значення для забезпечення водою мешканців Ковеля, так як являється основним у системі водопостачання. Цей водогін з’єднує свердловини, розташовані в поймі річки Турія із станцією другого підйому, спорудами очистки та підготовки води на вулиці Геологів.

Матеріал труб водогону майже ровесник Водоканалу, повністю відамортизований, має значні корозійні ушкодження.

Загальна вартість реконструкції водогону становить близько 20 мільйонів гривень. Кошти на проект першої частини реконструкції виділили з місцевого бюджету за ініціативи УВКГ «Ковельводоканал» та сприяння Ковельського міськвиконкому.

Цього тижня розпочали роботи з реконструкції першої частини водогону, починаючи від дальньої 11-ї свердловини. Протяжність труб, що підлягає заміні на першому етапі, - 3067 м.п.,  загальна кошторисна вартість робіт та матеріалів –  4 мільйони 559 тисяч гривень.

У найближчі планують виконати заміну решти труб водогону, вартістю близько 15 мільйонів гривень.

Завершення робіт по проекту дозволить зменшити понаднормативні втрати води, призведе до економії енергоресурсів, покращить якість питної води.

 








Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024