стрічка

На Волині зустрічалися орнітологи України, Німеччини та Англії.ФОТО

19 Липня 2019, 14:23
Учасники орнітологічної експедиції. 1161 Джерело: Facebook
Учасники орнітологічної експедиції.

У НПП «Прип'ять-Стохід» презентували міжнародний проєкт охорони одного з найбільших природних районів Європи.

У червні цього року в НПП «Прип'ять-Стохід»  пройшла міжнародна зустріч у рамках старту проекту «Полісся - дика природа без кордонів: охорона одного з найбільших природних районів у Європі» за участі Українського товариства охорони птахів, НПП «Прип'ять-Стохід», експертів із Німеччини та Англії – розповідає на сторінці заповідника у facebook Михайло Химин.

Під час зустрічі, ідеться в дописі,  презентували проєкт і нові сучасні методи виявлення тварин, зокрема кажанів (відлов та мічення мінірадіопередавачами) з метою вивчення їх добових переміщень на території парку. Крім того, апробували встановлення фотопасток, які періодично фіксують тварин. Шляхом мічення окремих особин кажанів виявили раніше невідомі їх колонії.

«Одним із пріоритетів реалізації проєкту є збереження рідкісного біорізноманіття. Група фахівців з НПП «Прип'яь-Стохід» та Інституту екології Карпат НАНУ (І.Данилик, Ю.Геряк, Ю.Корх, М.Химин) у липні 2019 року провела перші обстеження прилеглих території до НПП «Прип'ять-Стохід»  та суміжних об'єктів природно-заповідного фонду на відповідність їх критеріям «смарагдової мережі», – зазначає Михайло Химин.

У Києві також відбулася установча нарада цього проекту, у якій узяв участь автор допису.






 

 Читайте також: У національному парку досліджували жуків

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024