стрічка

Школярка з Острога була учасницею «Школи успіху» від Фонду Кличка

18 Липня 2019, 13:50
2574

Упродовж десяти днів, з 2 по 11 липня, острожанка, учениця Острозького НВК «Школа І – ІІІ ст.-гімназія» Анна Лавренюк була учасницею проєкту «Школа успіху» від Klitschko Foundation (Фонд Кличка).

Цей освітній проект для хлопців і дівчат віком 14 – 15 років проводять у Києві вже дев’ятий рік поспіль. Упродовж навчання, співпрацюючи з менторами, учасники вчаться ефективно працювати в команді, планувати власний проєкт й отримують можливість обговорити свої ідеї з видатними українськими бізнесменами та відомими особистостями. Мета «Школи успіху» – стимулювати розвиток актуальних у сучасному світі навичок: креативне мислення, лідерські риси і розумну поведінку в інтернеті.

Потрапити у цю школу не так і просто. Як і кожного року, відбір відбувався у два етапи: спочатку школярі заповнювали розширену анкету й робили відеопредставлення. Після того, як організатори проаналізували всі анкети, у червні оголосили список 300 півфіналістів, із якими далі проводили співбесіду. За її результатами обрали 100 фіналістів – 50 дівчат і 50 хлопців із різних регіонів України, які стали учасниками літньої освітньої школи від Klitschko Foundation.

«Навчання у школі було надзвичайно інтенсивним. Щодня я прокидалася о шостій ранку, о 6:40 була руханка, далі сніданок, після якого розпочиналися лекції від відомих та успішних людей. Зокрема, ми спілкувалися із Тарасом Тополею, лідером гурту «Антитіла», молодіжним послом ООН та Володимиром Кличком. Окрім того, ми відвідали офіси українських і міжнародних компаній, театр, екскурсію у Софіївському соборі. На тренінгах від запрошених спікерів вивчали проєктний менеджмент, метод дизайн-мислення, емоційний інтелект і сексуальну освіту. Ми працювали у групах, у яких щодня виконували індивідуальні вправи й завдання. Також я мала чудовий досвід удосконалення своєї англійської під час занять «Speaking club». Ми спілкувалися на різні теми з людьми, для яких англійська мова – рідна», – розповіла юна острожанка.

Під час занять
Під час занять

 

Проєкт допомагає вивільнити потенціал молоді та направити їхню енергію на пошуки власної особистості. Потреби хлопців і дівчат у цьому віці різняться, саме тому Фонд організовує для них окремі програми навчання та заїзди. Через неформальну освіту підлітки і студенти опановують навички XXI століття, впроваджують здоровий спосіб життя, стають екологічно свідомими, беруть участь у міжкультурних обмінах, учаться проєктному підходу у житті, навчанні та у майбутній професії.

«Уважаю, що це був найкращий і наймасштабніший проєкт, на якому мені доводилося бувати. Усе було просто ідеально організовано та продумано до дрібниць. Особисто для мене школа дала ще більше певності, що потрібно вірити у свій потенціал. На першу частину програми приїхало п’ятдесят дівчат, і під час знайомства майже кожна говорила, що навіть не думала, що потрапить сюди. На це, нам відповідали, що маємо зрозуміти:  якщо ми потрапили на програму, значить цього заслуговуємо. Адже у кожного з нас повірили та побачили наш потенціал. А наш потенціал – безмежний, і лише потрібно навчитися його використовувати. Також під час спілкування з нашими тренерами на «Школі успіху» я усвідомила, що не варто боятися ризикувати. Майже кожен зі спікерів, який розповідав нам історію свого успіху, згадував, що всього могло б не бути, якби одного разу вони не побоялися ризикнути. І ще одна важлива річ, про яку для нас наголошували під час занять, що отриманими знаннями та досвідом потрібно ділитися», – наголосила дівчина.

Зрештою, варто зауважити, що результатом навчання у «Школі успіху» є те, що випускники мають стати амбасадорами змін у своїх містах і селах, організувавши освітні заходи й поділитися отриманими знаннями з однолітками. В Острозі Аня планує організувати у жовтні дводенний тренінг.

Командна робота
Командна робота

 

«Мені дуже важливо, аби тренінги були цікавими, тому до вибору спікерів буду підходити дуже відповідально. Наразі проєкт ще на етапі розроблення. Наразі для організації задуманого дуже важлива участь спонсорів – людей, які хочуть підтримати молодь нашого міста. Планую, що у заході братиме участь близько 30 учасників. Про всі деталі я обов’язково буду повідомляти в соцмережах і на сторінках газети», – поділилася планами Анна Лавренюк.

 

Читайте також:

Анна Лавренюк стала «Лідером року» Рівненщини

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024