стрічка

Декор інтер'єру у стилі фен-шуй: що треба знати

15 Липня 2019, 13:43
5301

Останнім часом актуальним сучасним декоративним оформленням оселі чи офісу став стиль фен-шуй.

Пам’ятаймо, що зовнішній вигляд квартири чи будинку показує вподобання самого ж господаря дому. Тож, дизайн повинен бути обдуманий до кожної деталі в інтер’єрі. Втім, у стилі фен-шуй дрібниці приховують власну символіку і здатні вплинути на житті господаря дому. Пропонуємо детальніше розглянути особливості цього стилю.

Сенс фен-шуй у тому, щоб окрема деталь інтер’єру мала вплив на енергетику в оселі. Тож, всі речі у будинку чи в офісі повинні бути розкладені правильно, адже кожна з них несе власне значення, по-своєму впливає на життя.

Щоб деталі будинку приносили щастя, варто облагородити так званий «зелений куточок». Це можуть бути рослини, квіти, вазони. Віддавна існує повір’я, що живі рослини в оселі приховує в собі талісман, який приносить сімейне щастя, гармонію в стосунках і благополуччя у сім’ю, яка мешкає у цьому будинку. Важлива умовою у стилі фен-шуй – це те, що «зелений куточок» повинен бути розташований у східній частині кімнати.

Чи не найважливіше місце у домі, напевно, відіграє дитяча кімната і спальня. Тому тут особливо подбайте про колір стін і предмети великих розмірів. Якщо у вашій оселі стіни чи окремий куточок пофарбовані у чорний колір, то це приносить справедливість чи то у робочих взаєминах, чи у діловому житті. Але неприпустимо чорний колір змішувати з іншими.

Читайте також: Як зробити інтер'єр унікальним: поради від креативної агенції «OMLET»

Як правило, таке мікшування призводить до проблем. Стіни можна, до прикладу, помалювати у синій колір, що символізує рішучість у прийнятті складних рішень і свіжі знання. Зелений, у свою чергу, приваблюватиме до оселі чисту любов та багато життєвої необхідної сили для подолання перешкод. Червоний колір символізує багатство, впевненість і стійкість. Якщо ви творча людина, то для припливу музи необхідний рожевий колір. Також натхнення приносить і фіолетовий колір. Якщо не вистачає ентузіазму, то знавці стилю фен-шуй радять добавити в інтер’єр оранжевого кольору. От жовтий зовсім не до розлуки чи сліз, навпаки, він символізує мудрість. Для тих, хто вкрай сильно турбується за власну безпеку та своїх близьких, варто в оселю добавити коричневого кольору. А якщо вам не вистачає емоцій розслаблення чи задоволення, то обов’язково пофарбувати стіни у білий колір. Це не тільки простота і вишуканість, але й приносить у дім відчуття насолоди і задоволення від буднів чи свят.

Ми розглянулии найосновніші деталі інтер’єру у стилі фен-шуй, тож пропонуємо перейти до офісного ремонту по фен-шуй.

Щоб ділові відносини були міцними й надійними, а справи йшли тільки вгору, варто оглянути своє офісне приміщення. Часто можна побачити в офісах монети на столі. І це є правильне рішення, адже вони символізують фінансові успіхи. Особливу увагу варто звернути на розташування робочого столу. Ви повинні за ним сидіти у такому ракурсі, щоб бачити вхідні двері. Але ні в якому разі не сідайте спиною до вікна. По фен-шуй така робоча позиція може загрожувати втратою підтримки колег, співробітників.

Простір у кабінеті є вкрай необхідним для ведення успішних справ. Зайві папері, папки, зламані ручки, олівці, годинники ви повинні одразу викидати у смітник. Знавці фен-шуй твердять, що «гори непотребу» можуть стати так званим бар’єром на шляху до кар’єрного росту.

Стиль фен-шуй, як відомо, не допускає присутності в інтер’єрі гострих предметів чи кутів. Якщо ж вони присутні, то це може свідчити про відсутність у вашому життя достатку чи здійснення заповітних мрій.

Читайте також: «Знати модні кольори – це одне, але вміти ними користуватися – інше», – дизайнер креативної агенції Omlet

Інтер’єр у стилі фен-шуй офісу й домашньої оселі дещо збігається. Але є ключові моменти для оздоблення квартирного простору у цьому стилі. Щоб в оселі панував спокій і гармонія, потрібно щоб кухня, вітальня, ванна, дитяча кімната були розділені між собою. Уникайте колючих рослин. Вони мають негативне значення для шлюбу та кохання. Щоб в домі панувала хороша аура, зверніть увагу на сходи: між ними не повинно проходити будь-яке світло. Також обирайте шпалери світлих відтінків.

Тож, якщо ви вирішили оформити своє житло у стилі фен-шуй, подбайте про деталі в інтер’єрі, які приховують власну символіку і мають неабиякий вплив на ваше життя, відносини з колегами і справи у роботі.

Читайте також: Луцький шрифт визнали одним з найкращих дизайнерських продуктів в Україні

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024