стрічка

На Волині пройшов чемпіонат з футболу серед лісівників. ФОТО

01 Липня 2019, 14:39
В Шацьку відбулися фінальні ігри чемпіонату з футболу серед лісівників Волині. 2659 Джерело: lisvolyn.gov.ua
В Шацьку відбулися фінальні ігри чемпіонату з футболу серед лісівників Волині.

В Шацьку відбулися фінальні ігри чемпіонату з футболу серед лісівників Волині.

Про це інформують у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Подивитися дербі за участю команд ДП «Шацьке УДЛГ» та ДП «Маневицьке ЛГ», які з боями пробилися у фінал, прийшло до тисячі уболівальників. Урочисте відкриття розпочалося з виступу народного аматорського колективу «Молодички» Шацького міського будинку культури. А на матч року особисто прибули заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар, начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко.

Підтримували лідерів традиційно голови облорганізацій Товариства лісівників України та профспілки працівників лісового господарства Борис Бабеляс та Павло Матіюк (до речі, останній разом зі своїм заступником Анатолієм Родюком забезпечили ігри усього чемпіонату, як мовиться, на найвищому організаційному рівні). Серед вболівальників також –  голова Шацької районної ради Сергій Карпук, представники обласної федерації футболу, директорський корпус державних лісогосподарських підприємств. Майже всі вони цього дня вітали і футболістів, і глядачів зі святом Конституції.

Фінальний матч розпочався з гімну України.


 

О 12.20 головний рефері матчу Віталій Дмитрук свистком сповістив про початок матчу. Йому допомагали у суддівстві бокові арбітри Михайло Ліщук (Маневичі) та Сергій Стадник (Шацьк). За безпеку футболістів відповідав Валерій Савчук – лікар-терапевт вищої категорії Шацької ЦРЛ і водночас майстер спорту з боротьби.  М’ячі з-за воріт подавали юні футболісти Артур Купира, Антон Пех, Максим Давидюк та Назар Пархомчук – вихованці Шацької ДЮСШ.

З перших хвилин стало зрозуміло, що гра буде жорстка та азартна. Нападники обох команд з перемінним успіхом вступили у дуель на правому фланзі, втягуючи у небезпечне протистояння півзахисників і навіть захист. І лиш зрідка протистояння переносилося у центр поля або ж завершувалося контратаками по лівому флангу.


 

На 8 хвилині, вигравши позиційну гру, шацький форвард випробовує воротаря гостей, а той одразу організовує контратаку своєї дружини, яку захисник господарів перериває недозволеним прийомом. Команди за будь-яку ціну намагаються захопити ініціативу, та кожна із них спромагається хіба що на аут або ж штрафний. Лиш на 12 хвилині 14-му номеру гостей на великій швидкості вдається обіграти кількох гравців і наблизитись до штрафної господарів, та його знову зупиняють недозволеним прийомом і стає зрозумілим, що по одинці захист шачан не пробити. Потрібна командна гра.

13 хвилина – удар по воротах господарів і за мить ще один удар під перекладину, та воротар дивом переводить м’яч на кутовий. А за хвилину рефері вже дає штрафний у бік шачан. З правого кута штрафної нападник сильно пробиває низом і… промахується.


 

Воротар вибиває м’яч у поле, та гості його забирають. Аут, а відтак і чергове порушення правил. Шацьк атакує та захист маневичан непробивний.

Тепер вже справа аут кидає 2-й номер маневичан. І ще раз…

На 17 хвилині господарі б’ють штрафний, та захист ДП «Маневицьке ЛГ» забирає м’яч і кидає швидких хавбеків у контратаку…

Шацькі футболісти все частіше програють маневицьким у швидкості і рішучості… У черговій контратаці шацький нападник загальмовує у штрафній гостей, виявляє нерішучість і якось недбало пробиває мимо воріт. Натомість гості атакують більш рішуче, стильно й азартно… На 20 хвилині їх атаку перериває боковий арбітр: положення поза грою… Й одразу контратака у відповідь… Захисник зупиняє її силовим прийомом. Штрафний… Вишиковується стінка… Нападник шачан перекидає м’яч у штрафний майданчик на 11-го номера, та він не встигає до м’яча.

Контратака маневичан…. М’яч у воротарській, господарі заледве вибивають його на аут… Маневичани вкидують м’яч й одразу слідує прострільна передача вздовж поля, та добивати нікому.


 

Тепер аут кидають шацькі футболісти та невдовзі порушують правила гри, воротар гостей б’є штрафний. Господарі намагаються будь-що взяти гру під свій контроль, та гості на це відповідають шаленим супротивом і… жорстким пресингом по всьому полі… Їх команда виглядає ефектно, грає легко і цікаво, за кожен м’яч бореться до останку. На 22 хвилині гості пробивають штрафний у ворота господарів, воротар бере цей м’яч… Ось така гра! Шкіряна куля літає з краю на край, від штрафної до штрафної… Йде 25 хвилина гри, а рахунок так і не відкрито…Команди обмінюються штрафними і вже завзято б’ються за м’яч у центрі поля… Контратака шачан лівим краєм натикається на недозволений прийом… Штрафний! Маневичани майстерно залишають шацьких хавбеків у положенні поза грою… 28 хвилина…

У наступні дві хвилини команди обмінюються аутами… Йде 33 хвилина поєдинку! Атакують футболісти ДП «Шацьке УДЛГ», прицільний удар по воротах… Голкіпер одбиває м’яч, але він потрапляє під ногу 13-го номера і той відкриває рахунок. 1:0. ДП «Шацьке УДЛГ» виходить вперед.

За хвилину господарі отримують право на штрафний з центру поля, а гравець маневичан – жовту картку… 19-й номер шачан пробиває мимо воріт… Свисток рефері відправляє футболістів на перерву…

У другому таймі гравці  ДП «Маневицьке ЛГ» намагалися відігратися… Дивовижну індивідуальну майстерність, стрімку швидкість та зіграність продемонстрували 9-й і 10-й номери гостей… Кілька разів вони були близькі до взяття воріт, та щоразу відмінно зіграв воротар господарів. Та все ж на 20 хвилині нападник гостей з лівого флангу гарматним ударом зрівнює рахунок: 1:1.

Відтак гра стає ще більш запеклою і силовою. Штрафні, кутові, аути, ще одна жовта картка, відчайдушна гра голкіперів, промахи нападників… Здавалося б, додаткового часу, а, можливо, й пенальті не уникнути… Та буквально на останніх хвилинах ДП «Шацьке УДЛГ» забиває другий гол.


 

Свисток рефері звіщає перемогу господарів, футболісти від щастя шаленіють, стають у коло, підстрибують, співають: «Чемпіони, чемпіони!».

…Відтак було нагородження. Заступник голови Держлісагентства Володимир Бондар подякував волинським лісівникам за чудову організацію чемпіонату з футболу, привітав фіналістів і начальник ВОУЛМГ Олександр Кватирко…  Їм від оргкомітету чемпіонату голова облорганізації профспілки працівників лісового господарства Павло Матіюк вручив пам’ятні футбольні м’ячі. Високо оцінив лісівничий чемпіонат і представник обласної федерації футболу…

Начальник Волинського ОУЛМГ вручив срібні медалі футболістам ДП «Маневицьке ЛГ», золоті – ДП «Шацьке УДЛГ», Володимир Бондар нагородив команду переможців кубком чемпіонів,  а відтак Василь Кохановський – український футболіст, що виступав на позиції нападника, відомий за виступами в луцькій «Волині» та футзальній львівській «Україні», голова Луцької міської федерації футболу та заступник голови Волинської обласної федерації футболу вручив дорослій команді ДП «Шацьке УДЛГ» ще й золоті, а юніорам – срібні медалі за перемогу у першості області в групі 2. Апогеєм цього дня стало гойдання президента футбольного клубу «Шацьке УДЛГ» та директора учбово-досвідного господарства Андрія Самолюка.

Урочисте закриття чемпіонату завершилося спільним виконанням гімну України. Співав увесь стадіон: футболісти обох команд та їх президенти – на полі, вболівальники – на трибунах…



Коментар