стрічка

Чому депутати Шацької ОТГ відмовили в землі контрактнику-учаснику АТО з Любомльщини

30 Червня 2019, 15:34
1617

На сесії Шацької ОТГ мама учасника АТО з Любомльщини просила депутатів пояснити, чому її сину відмовили у наданні земельної ділянки.

Оскільки після розгляду половини питань порядку денного сесії, яка відбулася 21 червня, депутати вирішили перенести земельні питання з поважних причин на понеділок, 24 червня, це викликало обурення жительки села Білин Любомльського району Ірини Устимук, 19-річному сину якої, учаснику АТО, контрактнику, шацькі депутати не погодили (забракло голосів для позитивного вирішення питання, оскільки чимало депутатів утрималися від голосування) виділення земельної ділянки для будівництва у селі Мельники.

Жінка каже, що жодного разу не зуміла потрапити на земельну комісію, де розглядали заяву, окрім того, на цю земельну ділянку ніхто не претендував. Тож від депутатів хотіла б почути вмотивовану причину відмови. 

На це депутати Шацької ОТГ відповіли, що, мовляв, ще не усі місцеві учасники АТО забезпечені земельними ділянками, і як їм будуть депутати дивтитись в очі, коли надаватимуть землю іногороднім бійцям, натомість свої оббиватимуть пороги, нгамагаючись реалізувати своє право на землю. Адже в тому ж таки Шацьку протягом майже півтора року розгляд заяв місцевих учасників АТО переносять до затвердження генерального плану селища. Проте чи не на кожну сесію від бійців Шацька та району продовжують надходити заяви для будівництва. 

Тобто, як пояснили депутати, спочатку хочуть забезпечити землею місцевих учасників АТО/ООС, а вже потім надаватимуть землю іногороднім. Окрім того, через Держгеокадастр вже отримали землю для садівництва за межами населених пунктів (Пульмівська сільрада, Шацька ОТГ) більше 150 іногородніх учасників АТО.

За словами Ярослава Крата, голови громадської організації «Ветерани АТО Шацького району», менша половина учасників АТО краю забезпечені земельними ділянками для будівництва. Але є й такі, котрі не використали жодного права на приватизацію землі жодного цільового призначення (будівництво, садівництво, сільськогосподарського призначення).

Коментарі
30 Червня 2019, 20:00
На Любомльщині місць для будівництва вже немає,що ідуть в сусідній район????? Якби не курорт,то і не сунулися б сюди!!!!!!! Тут місцеві по декілька років поріг оббивають до влади,щоб отримати місце!!!!!!! В себе БЕРІТЬ і будуйтесь, продовжуйте свій рід, прославляйте СВОЄ село чи місто!!!!! Чи тепер всі АТОвці сюди будуть їхати?????? Миру на нашій землі!!!! Будьте всі здорові та Богом благословенні!!!!!
02 Липня 2019, 17:47
Хай в вілиці беруть або в припяті
Коментар