стрічка

Показали, як живуть бджоли у Губинському лісництві

16 Червня 2019, 14:31
1479

Волинські лісівники результативно працюють над розвитком медової справи. Напрямок побічного користування, тобто переробка недеревних ресурсів лісу, справедливо набуває особливого значення.

У лісництвах працюють пасічники, які професійно доглядають за бджолами, – інформує Волинське ОУЛМГ.

Адже кількість – не основний показник, головне – результат на виході та якість продукту.

 У Губинському лісництві ДП «Володимир-Волинське ЛМГ», ще минулого року було 40 бджолосімей, цьогоріч їх понад 60. Майструють іще вулики, будуть запускати нові рої.

Петро Кузюк, бджоляр Губинського лісництва, розповідає, що лісовий мед є особливо корисним та цілющим, адже у лісі немає хімії, як на полях.

Ця пасіка – одна з найбільших у Володимир-Волинському  лісгоспі, лише звідси планують зібрати вісімсот кілограмів меду.

Микола Іваницький, провідний інженер ДП «Володимир-Волинське ЛМГ», зазначає, що загалом по підприємству нині налічується сто бджолосімей.

Якщо говорити про потужності лісгоспів області, то збудовано вже понад 1500 вуликів. Робота триває.

Загалом у лісогосподарських підприємствах Волині минулого року зібрали більше 5-ти тонн солодкого смаколика. Цього року лісівники сподіваються на значно більший урожай. Мед, зібраний у лісових пасіках, традиційно пакуватиметься в  банки  на консервних цехах і продаватиметься у спеціалізованих лісівничих крамничках при дорозі та безпосередньо в лісництвах. Як і перероблені лісові ягоди, березовий сік та грибочки.








 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024