стрічка

На Ратнівщині встановили штучні нерестовища

25 Квітня 2019, 12:45
Штучне нерестове гніздо 1461
Штучне нерестове гніздо

У Ратнівському районі користувачі водних біоресурсів, спільно з державними інспекторами Волинського рибоохоронного патруля, провели акцію зі встановлення штучних нерестових гнізд.

Про це повідомляє прес-служба Держрибагенства Волині.

У суботу, 13 квітня, на озері Тисоболь Ратнівського району відбувся захід зі створення та встановлення штучних нерестових гнізд. Спільними зусиллями інспекторів рибоохорони та небайдужих громадян села Броди, встановили більше п’ятдесяти нерестовищ.

Конструкція таких гнізд дуже проста. Зрізані кущі або хвойні гілки зв’язуються у вигляді довгого снопа, а потім по всій його довжині чіпляють порожні пластикові пляшки. Вони будуть утримувати гніздо на плаву. З обох боків прив’язують каміння для стійкого положення конструкції на воді. Після цього їх катером або човном відтягують на 15-20 метрів від берега і встановлюють паралельно до берегової лінії. Якщо рівень води знижується, то гніздо саме відпливає від берега.

Волинський рибоохоронний патруль планує продовжити проведення подібних акцій, тому запрошує власників та користувачів водних об’єктів приєднуватись для допомоги водним біоресурсам області.

Зокрема, у Держрибагенстві Волині просять не залишатися байдужими до порушень природоохоронного законодавства та у разі виявлення фактів браконьєрства на водоймах повідомляти про них на телефонну «гарячу лінію»: (067) 360-78-40

Читайте також: 

На Ратнівщині затримали порушника риболовлі

У Заболотті рибоохоронний патруль затримав браконьєра

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024