стрічка

Вбивство у Велицьку: деталі розбійного нападу. ВІДЕО

13 Квітня 2019, 12:37
Вбивство у Велицьку: деталі розбійного нападу 3269
Вбивство у Велицьку: деталі розбійного нападу

У сюжеті телеканалу «UA: Волинь» розповіли деталі розбійного нападу у Велицьку.

Вночі, 12 квітня, внаслідок проникнення невідомих у масках одна людина загинула, інша – із кульовими пораненнями у лікарні. Такі наслідки розбійного нападу на родину у селі Велицьк. Онука господарів будинку Вікторія Нікитюк каже, що злочинці могли залізти до будинку через вікно. З її слів, один, ймовірно, відчинив двері іншим чоловікам.

«Здоровий мужчина нормальний тудою би не проліз, це хтось був менший. Я не знаю, як вони його відкрили, але пластикове вікно раз-два і відкрив.  Потрібна тільки звичайна викрутка і все», – каже онука вбитого Вікторія Нікитюк.

Господарі будинку – подружжя пенсіонерів і їхній син. Близько першої ночі, коли невідомі увірвалися до будинку, вони спали. Вікторія розповідає: четверо чоловіків у масках та зі зброєю вимагали від них гроші та коштовності.

«Почали грабувати. Не знаю, що далі толком. Дядька почали бити і стріляти також. До баби діло мали, казали золото знімай, таке щось. Дід там вступився, то на жаль було несумісне життям, постріл. Дід помер. Вони його почали душити, а він почав опиратися і тоді воно пішло-поїхало далі і далі . Почали бити, потім вистрілили», – додає Вікторія.  

Родичка Вікторія Нікитюк каже, що родина ні з ким не ворогувала.

«Це було по наводці, я так думаю. Грабіжники чітко знали, куди вони йдуть, як вони йдуть, хто де ночує чи спить. Вони знали, в яких кімнатах розташовані. Вони йшли чітко по виробленій схемі. Для нас це великий шок, бо ніхто ніколи не міг подумати, що таке станеться в нашій родині», – каже онука вбитого Вікторія Нікитюк.

 


 

Сусідка Ніна Кропива розповіла, що вночі нічого  підозрілого вона не чула.

«Я ще не спала, телевізор дивилася. Ніхто не їде, ніде ніхто не йде. Як тут почуєш. Якби на вулиці кричав – може хтось би і почув», – каже сусідка Ніна Кропива.

Заступник головного лікаря Центру екстреної допомоги Андрій Абрамов розповів, що виклик на службу 103 надійшов о 1.25-ть. Лікарі, які прибули на місце, констатували смерть 70-річного чоловіка.

«Чоловік без ознак життя і з травмами, несумісними з життям був — вогнепальне поранення в голову в черевну порожнину. А інший, молодший чоловік 1971-го року народження, був з вогнепальним пораненням черевної порожнини і нижніх кінцівок», – каже заступник головного лікаря Центру екстреної допомоги Андрій Абрамов.

69-річну жінку вбитого нападники не зачепили. Їхній син із травмами зараз перебуває на лікуванні у Луцькій міській лікарні.

«Множинні вогнепальні поранення голови, грудної клітки, черевної-порожнини, нижніх кінцівок. Проведена хірургічна обробка ран. Стан хворого середньої тяжкості стабільний. На даний момент хворий лікується в умовах загальної хірургії», – каже лікар-хірург Ігор Романів.

Якщо поліція розшукає нападників — їм може загрожувати довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024