стрічка

Релігійна громада на Локачинщині офіційно перейшла до Православної Церкви України

10 Березня 2019, 14:42
Релігійна громада на Локачинщині офіційно перейшла до Православної Церкви України 1884
Релігійна громада на Локачинщині офіційно перейшла до Православної Церкви України

Релігійна громада сіл Холопичі та Мовчанів офіційно приєдналась до Православної Церкви України.

9 березня, єпископ Матфей у приміщенні єпархіального управління зустрівся з представниками Свято-Миколаївської громади сіл Холопичі та Мовчанів, які під час зборів, підтримали рішення про перехід з Московського патріархату у Православну Церкву України, – повідомляє Володимир-Волинська єпархія Православної Церкви України.

Під час зустрічі написали прохання на ім’я Преосвященного єпископа Матфея щоб прийняти їх у клір Володимир-Волинської єпархії Православної Церкви України.

Архієрей задовільнив їх прохання.

Нагадаємо, що першими до ПЦУ у Локачинському районі приєдналися громади сіл Сірнички, Семеринське і Зубильне3 лютого парафія села Зубильне прийняла рішення залишити УПЦ ПМ, 10 лютого настоятель Володимир Бірук не віддав ключі від церкви, «Інтер» приїхав знімати, а люди вирішили відкрити церкву самотужки через тижденьУ Войнині перейти до Православної Церкви України вирішили 10 лютого.. Наступними церквами, які перейшли до ПЦУ на Локачинщині стали Маньківська, громада якої, прийняла рішення 21 лютого та Бубнівська. Нещодавно, і у Холопичівській громаді провели голосування за перехід до Православної Церкви України.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024