стрічка

Громада Низкиничівського монастиря прийняла рішення про перехід до ПЦУ

23 Лютого 2019, 17:58
Низкиничівський Успенський чоловічий монастир 4938
Низкиничівський Успенський чоловічий монастир

Громада Низкиничівського Успенського чоловічого монастиря села Низкиничі, що на Іваничівщині, на зборах прийняла рішення про перехід до ПЦУ.

Збори відбувалися у приміщенні місцевої школи.

Успенський чоловічий монастир — православний чоловічий монастир заснований у 1643 році Адамом Киселем. Після смерті у 1653 році фундатора поховано у Свято-Успенській церкві монастиря. Також тут поховано його дружину Анастасію (дочку київського шляхтича Філона Гулковича).

З 26 березня 2000 року намісником монастиря є архімандрит Вікентій (Мазур).

Колишній намісник Низкиницького монастиря – нині намісник Києво-Печерської Лаври владика Павло Лебідь.

 Там настоятель відзначився тим, що зруйнував унікальний бароковий іконостас XVIII століття, який знаходився у храмі, а також фамільні герби роду Киселів.

У Низкиницькому монастирі також служив волинський священик Віктор Мартиненко.

Нагадаємо, отець Віктор Мартиненко відомий тим, що у 2014 році порадив митрополиту Павлу (Лебедю) поцілувати Януковича в с...ку, але не порівнювати від імені усієї Церкви президента-убивцю з Ісусом Христом. Одіозний владика Павло за такі слова прокляв Віктора Мартиненка «во ім'я Отця і Сина, і Святого Духа».

Читайте такожПокарали гірше, ніж єретиків, – протодиякон Віктор Мартиненко публічно і «по канонах» відповів Володимирському митрополиту

 Село Низкиничі (нині Іваничівського району, Волинської області) було родовим маєтком українських шляхтичів Киселів. Будучи православної віри (бо, як писав він у своєму духовному заповіті, «у ній шістсот років незмінно оставалися предки мої»), Адам Кисіль заклав і збудував три монастирі з церквами.

Низкиницький, у якому й заповів себе поховати, споруджено у пам’ять про душі родичів (на місці старенької церкви, при якій поховано прадіда, батька, дядька магната). 

Читайте також«Він при мені благословляв спалити дзвіницю» - Віктор Мартиненко про колишнього намісника Низкиницького монастиря

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024