стрічка

На Ковельщині ще одна церковна громада офіційно перейшла в ПЦУ

17 Лютого 2019, 11:34
Церковна громада у селі Байківці офіційно перейшла в ПЦУ 2048
Церковна громада у селі Байківці офіційно перейшла в ПЦУ

Парафія Казанської ікони Божої Матері села Байківці вирішила перейти з Московського Патріархату до Київської Митрополії Православної Церкви України.

Про це повідомив Ковельський районний деканат Волинської єпархії ПЦУ у Facebook.

Напередодні провели опитування, яке засвідчило, що 66 підписів за Українську Церкву. У загальних зборах, які відбулися цього дня, взяло участь 40 парафіян, з них 36 проголосували за Православну Церкву України, проти не було, а інші не брали участі в голосуванні. Рішення прийняли одноголосно – Українській Церкві в Байківцях бути.

13 лютого, згідно прохання, релігійну громаду прийняли в клір Волинської єпархії, а настоятелем призначили ієрея Володимира Семенюка (душпастиря з сіл – Радошина і Битня).

На свято Стрітення відбулося перше Богослужіння українською мовою, яке з благословіння районного декана протоієрея Іоана Бониса – відслужив священик із Голоб отець Андрій Сех.

«Сьогодні відбулася перша Служба Божа в с.Байківці. Багато людей і старших,і молоді, і діток. Кожне слово і кожна молитва була почута. Всі люди співали разом з хором. В очах радість і гордість що вони у лоні Православної Церкви України. Приємно було чути слова вдячності від прарафіян. Бачу, що село об'єдналося довкола Бога, церкви і України. Воістину, слава Богу за все!», – написав Андрій Сех на своїй сторінці у Facebook.




Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024