стрічка

Два села на Ковельщині хочуть приєднатись до міста обласного значення

12 Лютого 2019, 16:39
Мешканці Гішина і Доротища підтримали приєднання до Ковеля 1523
Мешканці Гішина і Доротища підтримали приєднання до Ковеля

У селах Гішин та Доротище відбулося зібрання, де обговорили приєднання до міста Ковеля у рамках реформи децентралізації.

Про це повідомляється на сайті Ковельської районної ради.

Зібрання відбулося 10 лютого. В ході тривалих дискусій, учасники зборів ухвалили рішення надати згоду сільській раді на приєднання до міста обласного значення Ковель.

Виступаючи перед присутніми голова Ковельської районної ради Андрій Броїло наголосив на тому, що реформа децентралізації в першу чергу покликана принести населенню нові та якісні зміни, а не навпаки.

Стосовно бажання селян приєднатись до міста Ковеля, Андрій Петрович пояснив, що така дія є можливою, адже згідно затвердженого Волинською обласною радою Перспективного плану формування територій громад Волинської області, Доротищенська, Тойкутська та Зеленська сільські ради входять у склад Ковельської ОТГ. Тому на сьогоднішній день після ухваленого рішення необхідно дочекатись позитивного вирішення питання про приєднання Білинської сільської ради до міста Ковеля, лише тоді в Доротищенської території буде суміжна межа з Ковельською ОТГ.

Читайте також: 








Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024