стрічка

Ковельські школярі, які не мають щеплення від кору, не можуть відвідувати уроки. ВІДЕО

12 Лютого 2019, 07:27
Ковельські школярі, які не мають щеплення від кору, не можуть відвідувати уроки 832
Ковельські школярі, які не мають щеплення від кору, не можуть відвідувати уроки

З 11 лютого учні ковельських шкіл, які не мають щеплення від кору, не можуть відвідувати уроки.

На сьогодні таких — 16 відсотків. А у 2-й, 9-й та 12-ій школі не вакцинований майже кожен третій школяр, – повідомляється у сюжеті «UA: Волинь».

«Колективний імунітет можливий, коли відсоток вакцинованих дітей становить 95 відсотків. Для того, щоб це забезпечити і потрібні такі кардинальні рішення. Бо всього по школах Ковеля «не щеплені» ще 1165 дітей...», – каже завідувачка міського відділу обласного лабораторного центру МОЗ України Людмила Маляр.

Людмила Маляр додає, що найкращий спосіб уберегтися від кору – зробити щеплення. Це стосується  дітей і дорослих: «За проведеним аналізом ми спостерігаємо, що іде тенденція, що хворіє і доросле населення. Так, якщо в 2018 році відсоток дітей серед хворих становив 80 відсотків, то на сьогодні співвідношення дорослі-діти становить вже 40 на 60... ».

У навчальних закладів міста посилять просвітницьку кампанію та індивідуальну роботу з батьками-відмовниками щодо обов’язковості щеплень.

«Зараз кір прогресує і треба використати всі можливі заходи. Відвідувати заклади освіти можуть лише ті діти, які отримали щеплення згідно календаря», – каже головний спеціаліст Ковельського управління освіти Лідія Заславська. 

Зазначається, що лікувальні заклади Ковеля забезпечені якісною комплексною вакциною проти кору, паротиту та краснухи. При потребі медики готові збільшити кількість спеціалістів для вакцинації.

«Це є висококонтагіозне захворювання. І в принципі специфічний захист єдиний — це вакцинація. Сама хвороба небезпечна тим, що виникають ускладнення і саме діти від них страждають. Ми закликаємо батьків: вакцинувати своїх дітей і «щепитися» самим...», – каже завідувачка дитячої поліклініки ЦРЛ Ковельського МТМО. 

З початку року на кір у Ковелі захворіли 40 людей. З них більша частина – діти.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024