стрічка

У Луцьку відбулася архиєрейська літургія Української греко-католицької церкви

10 Лютого 2019, 12:21
архиєрейська божественна літургія 1310
архиєрейська божественна літургія

У луцькому монастирі Святого Василія Великого відбулась архиєрейська божественна літургія з приводу всеукраїнської прощі монашества Української греко-католицької церкви.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Під час проповіді екзарх Луцький, владика Йосафат особливу увагу звернув на складнощі Богопосвяченого життя, священства, а також на ті виклики, із якими доводиться стикатись у сучасному світі.

«Сьогодні ми знаємо дуже багато речей, та іноді не розуміємо їх суті. Монах не є ангелом, що злетів з неба та явився людям. Це є людина, яка виросла із свого середовища, проте обрала особливий спосіб свого життя та поєднала його із Богом у особливому служінні», – розповів владика Йосафат.

Також до вітального слова приєднався секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.

«Для нашого міста випала висока честь – спільно молитися з вами про Україну, віру в Бога та усе добре, чого бажаємо собі чи ближнім. Сьогодні нас єднає молитва, віра та бажання зробити цей світ кращим. Сподіваюсь, що наша спільна молитва дозволила кожному із нас зробити ще один крок назустріч Богу. Владика Йосафат сказав, що бути покликаним – не легко. Так, не легко творити добро, любити ближнього чи чогось досягати. Легко тільки грішити, блукати манівцями. Тож нехай ми подолаємо ці труднощі і отримаємо, як винагороду, плід Божої любові», – зазначив Григорій Пустовіт.

Опісля Літургії усіх запросили до спільної трапези, а по тому Проща продовжилася молитовною ходою до Музею Волинської ікони, де зберігається Холмська ікона Пресвятої Богородиці. Також у програмі заходу передбачено екскурсію по Луцькому замку та молитву на місці храму св. Івана Богослова.





Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024