стрічка

Чи задоволені мами Шацького району «Пакунком малюка»

09 Лютого 2019, 17:00
Фото ілюстративне 2049
Фото ілюстративне

З 1 вересня Кабінет Міністрів прийняв рішення – підтримати молодих батьків. Зокрема, при народженні дитини вручати подарунок «Пакунок малюка». В набори бебі-бокса входять товари, необхідні для маляти в перші місяці життя, загальною вартістю до 5 тисяч гривень.

З вересня 2018 року Управління соціального захисту населення Шацької РДА видало породіллям району 33 «Пакунки малюка», Любомльської – 197. Тому ми вирішили поцікавитися у матусь, як вони оцінюють доцільність такої допомоги та чи задоволені вони якістю речей, що входять у бебі-бокс, – пише газета «Новий погляд+».

Вікторія ОНІЩУК, смт Шацьк:

– Пакунок малюка я отримала не відразу після пологів, а тоді, коли дитина вже трохи підросла. Тому підгузки були маленькі, так само і деякий одяг. Перед купанням немовляти постійно використовую термометр для вимірювання температури води. Знадобився й другий для вимірювання температури тіла, дитяче мило, ножиці. Задоволена пелюшками, ковдрою. Не використовувала лише коробку-колиску, бо дитя спить у ліжечку.

Ольга Павловій, с. Прип’ять:

– У нашій сім’ї двійнята. Пакунками, які отримала, загалом задоволена. Оскільки дітки народилися маленькими, то підгузки їм підійшли за розміром. Але вдягаю памперси тільки дівчинці, для хлопчика, на мою думку, вони не підходять. Гарної якості одяг, пелюшки та інші речі. Не використовую тільки коробку (складаю в ній дитячий одяг), термометр для води (великий і незручний) та прокладки для лактації.

Аліна БАЙНАК, с. Вишнів:

− Дуже приємно, що отримала бебі-бокс. Погоджуюся, що наповнення не відповідає ціні. Але це краще, ніж нічого. Багатьом мамам – це хороша допомога. Щодо якості, то є речі, які добре носилися, але два костюмчики після прання поменшали. Одні були розраховані на перші три місяці життя немовляти, інші – до півроку. Але моїй дитині чотири місяці, лишився по розміру один боді, решта – маленьке. Хоч одяг я використала весь. Дуже сподобався рушничок для купання. Термометр для води, електронний, ножиці купили раніше. Ковдрою поки не користуємося. Приємно, що була й іграшка. Коробку можна використати як ємність для одягу.

Олена ТЕРЕБУХА, с. Коцюри:

− Так як наша донечка народилася 2 вересня, то ми отримали «Пакунок малюка» трохи із запізненням. Тому не все з одягу підійшло по розміру. Якість, звичайно, не така, як у відомих брендів, але досить непогана. Коробку використовувати як ліжечко? Не знаю, кому таке могло прийти в голову і хто покладе своє маля в неї спати. Але можна знайти їй інше призначення. Ковдрою не накриваємо доню, а просто викладаємо зверху, щоб дитя погралося. Не знаю чому підгузників поклали чотири пачки одного розміру. Краще було б різних. Скажу так: бебі-бокс – це хороший дарунок, особливо доцільний для тих, у кого перше немовля.

Леся МОРОЗ, м. Любомль:

− Найперше, що мене шокувало, – то памперси. Одягнула дитині їх лише на годину, а сіднички спріли та вкрилися прищиками. Пелюшками, рушником і ковдрою задоволена. Серветки для грудей не дуже хорошої якості. Не можу зрозуміти лише, для чого матрац і куди його класти? А ще була іграшка. Але п’ятьма тисячами гривень цей пакунок навіть і не пахне!

Ірина ВОВК, с. Вишнів:

− Я отримала бебі-бокс у пологовому відділенні при виписці. На мою думку, ідея гарна. Речі − не погані. Багато якими користуюся, лише немає теплого одягу, який необхідний узимку. Підгузники хотілося б бачити якіснішими, бо ті протікають. Щодо коробки, яка має слугувати ще й ліжечком, я б дитину в неї спати не поклала. Загалом, задоволена таким подарунком, хоча вартість «Пакунку малюка» значно завищена.

Ірина МАЇЛО, Мирослава ЦЮП’ЯХ

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024