стрічка

Студентка Острозької академії «одягає» зірок в українське вбрання

28 Січня 2019, 14:02
Раян Рейнольдс 3725
Раян Рейнольдс

Студентка Національного університету «Острозька академія» «одягає» відомих зірок і політиків в українське національне вбрання. Спудейка культурології робить це в техніці колажу.

Колажистка Аліна Пономаренко пофантазувала над тим, як можна інтегрувати елементи українського традиційного одягу в образи Єлизавети ІІ, Міли Куніс, Раяна Гослінга, Раяна Рейнольдса, Генрі Кавілла та Річарда Меддена, – повідомляють на сайті 111.

«Одягати» знаменитостей в українське вбрання дівчина почала ще минулого року – до Дня Незалежності України – та охоче продовжує розпочату справу.

У створенні колажів юнка використала матеріали, які відзняла команда Українського інституту історії моди. А втілити «українські образи» для королеви Великої Британії Єлизавети II та голлівудської акторки з українським корінням Міли Куніс їй допоміг бренд ETNODIM.

Міла Куніс
Міла Куніс

 

До речі, роботи Аліни Пономаренко набувають дедалі більшої популярності. У соціальних мережах їх поширюють представники відомих видань і корпорацій, як-от, головний редактор британського журналу GQ Ділан Джонс.

«Використання українського одягу в творчості популяризує нашу культуру. Можливо, таке представлення традиційного вбрання приверне більше уваги самих українців і стане поштовхом для досліджень історії одягу України», – уважає Аліна Пономаренко.

Раян Рейнольдс
Раян Рейнольдс

Генрі Кавілл
Генрі Кавілл

Єлизавета ІІ
Єлизавета ІІ

Раян Гослінг
Раян Гослінг

Річард Медден
Річард Медден

 

Коментар