стрічка

Розбірки по-ковельськи: Олега Кіндера заблокували та не випускали з сесійної зали

24 Січня 2019, 19:46
Ковельчани заблокували Олега Кіндера в проході і хвилин п’ятнадцять не випускали його із сесійної зали 1138
Ковельчани заблокували Олега Кіндера в проході і хвилин п’ятнадцять не випускали його із сесійної зали

Підприємці оголосили меру ультиматум, аби він захистив їхні інтереси, інакше обіцяють через дві доби розпочати страйк на ринках Ковеля.

На початку сесійного пленарного засідання Ковельської міської ради, яке відбулося 24 січня, голова фракції «УКРОП» Ігор Пініс зробив заяву від своїх однопартійців, висловивши глибоке занепокоєння позицією міської влади у вирішенні конфлікту між підприємцями на ринках та керівництвом ТзОВ «Ковельський госпрозрахунковий ринок».

Ігор Пініс сказав, що його фракції не зрозуміла позиція виконавчої влади, на чолі з міським головою Олегом Кіндером та секретарем ради Вірою Федосюк, мовляв влада захищає інтереси приватної комерційної структури та абсолютно ігнорує інтересів підприємців. І закликав керівництво міста стати на захист малого бізнесу та зробити все можливе, щоб приватна структура дотримувалася законів України, рішень міської ради, рекомендацій та приписів державних контролюючих органів.

Далі він передав слово для виступу представниці громадської організації «Підприємці та працівники приватного сектору» Людмилі Васковець.

«Від імені підприємців ковельських ринків повідомляю присутнім тут всім гілкам влади, пресі, громаді міста Ковеля про те, що нам набридло знущання над нами керівництва Волинської облспоживспілки, що відбувається під «кришею» та прямою участю ковельської міської влади. Вже десятки років ковельська влада здає землі громади міста в оренду, а нас – в рабство і приватникам. Тепер дійшло до того, що комерційна структура, яка зі згоди міської влади, уже у письмовому вигляді хоче перетворити нас у кріпаків», – заявила у мікрофон Людмила Васковець.

За її словами, у новому договорі оренди ТзОВ «Ковельський госпрозрахунковий ринок» нав’язує кабальні умови, на які підприємці не можуть погодитись, а тому вони офіційно висловлюють категоричний протест на «злочинні дії» з боку керівництва госпрозрахункового ринку, які спрямовані проти підприємців, як суб’єктів господарської діяльності.

«Вимагаємо від влади міста припинити дії, спрямовані на захист інтересів ТзОВ «Ковельський госпрозрахунковий ринок» під керівництвом Сороки Петра Анатолійовича та такі, що ведуть до знищення малого бізнесу, зубожіння жителів міста та значних втрат міського бюджету. Незрозуміла позиція міського голови Кіндера О.О., який багато років дозволяє порушення законів та знущання над тисячами ковельчан. Вимагаємо зупинити геноцид, що чиниться з боку ТзОВ «Ковельський госпрозрахунковий ринок», – наголосила Людмила Васковец.

При цьому вона озвучила ультиматум міському керівництву, яке підприємці вважать винним в непростій ситуації на ковельських ринках.

«У випадку не врегулювання конфлікту протягом 72-х годин ми попереджаємо про початок акції громадської непокори проти бездіяльності міської влади та лобіювання нею інтересів приватної комерційної структури», – попередила Людмила Васковець.

У дискусії щодо проблем на ринках взяли участь заступник голови Волинської ОДА і голова депутатської фракції «Солідарність» у міській раді Сергій Кошарук, Ігор Пініс, Віра Федосюк, заступниця начальника відділу економічного розвитку та торгівлі виконкому міської ради Лілія Барна, яка мовила, що влада немає права втручатися у взаємовідносини між суб’єктами господарювання, маючи на увазі підписання договорів оренди.

Міський голова Олег Кіндер запевнив, що готовий зустрітися в межах своїх повноважень з підприємцями, але вони йому попередньо мають передали перелік питань, які будуть розглядатися, щоб зустріч вийшла конструктивною. Якщо мова йде тільки про договір оренди, то він вже дає доручення своєму першому заступнику Михайлу Гетьману запросити представників Волинської облспоживспілки разом із їхніми юристами, директора ТзОВ «Ковельський госпрозрахунковий ринок» і групу від підприємців. За його словами, такий діалог може відбутися наступного тижня.

І хоча на цьому сесія завершила свою роботу невдоволені підприємці заблокували Олега Кіндера в проході і хвилин з п’ятнадцять не випускали його із сесійної зали. Працівникам поліції вдалося поступово вивести градоначальника з «оточення».

Читайте також: Облспоживспілка не хоче чути і розуміти підприємців на ринках Ковеля




Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024