стрічка

Колишній настоятель храму в селі на Волині похвалився, як прокльоном «вбив» кілька людей

16 Січня 2019, 15:01
Колишній настоятель храму в Низкиничах похвалився, як прокльоном «вбив» кілька людей 1334
Колишній настоятель храму в Низкиничах похвалився, як прокльоном «вбив» кілька людей

Колишній настоятель храму в Низкиничах, а нині - намісник Києво-Печерської лаври, митрополит Української православної церкви (Московського патріархату) Павел розповідає, що прокльоном «вбив» кілька людей. 

Блаженнішому митрополиту Володимиру щодо цього нібито навіть писали листа, - розповідає ТСН.

Павло стверджує, що через його слова загинули музейники, які працювали у майстерні.

Відео опубліковане на YouTube-каналі «Лавра. Шлях до небес».

Він розповідав про майстрів, які підробляли антикваріат у майстернях храму.  «І я сказав, що помруть (майстри - Ред.), якщо не підуть. І в один день три людини померли...», - похизувався Павло.

За його словами, після цього Блаженнішому митрополиту Володимиру стосовно цього написали відкритого листа. Той розгнівався, у нього з очей «йшли іскри» і він запитав, чому Павло дозволяє собі проклинати музейників.

Читайте також: Колишній настоятель храму в Низкиничах підтримав розрив відносин УПЦ МП із Вселенським патріархатом

Настоятель Лаври стверджує, що відповів так: «Я повертаюся і кажу: «До вечора всі помрете. В ім'я Отця і сина, і Святого Духа». Після цього, запевняє Павло, ще одна людина померла. 

Нагадаємо, у будинку і на фермі намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла провели обшуки. Кримінальне провадження про розпалювання міжконфесійної ворожнечі відкрила Служба безпеки України. 

Владика, який очолює лавру 24 роки, неодноразово потрапляв у гучні скандали, сварився з журналістами, порушував дорожні правила на подарованому «Мерседесі» та навіть був депутатом Київради від Партії регіонів. Але за всю багаторічну діяльність  Павла діло до обшуків іще не доходило. 

Читайте також: Колишній настоятель храму в Низкиничах пообіцяв українцям «прокляття до сьогомого коліна» через Томос

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024