стрічка

«Ми запровадимо у районах телемедицину», – зазначив Петро Порошенко під час візиту на Волинь

16 Січня 2019, 11:16
1253

Президент України Петро Порошенко, перебуваючи у Рожищі, повідомив, що сільська медицина в районі розвиватиметься швидкими темпами.

Про це він повідомив у вівторок, 15 січня, під час візиту до Рожища.

«За моїм дорученням, Генеральний прокурор України Юрій Луценко провів розслідування та передав справу до суду. І суд своїм рішенням конфіскував півтора мільярди долларів, які були вкрадені в українців, відновивши справедливість та повернувши їх до державної скарбниці. Частину з цих коштів було зарезервовано саме для реформи сільської медицини», – звернувся до рожищан Петро Порошенко.

Також Президент зазначив, що зараз він покладає великі надії на телемедицину. Наразі це нова методика, однак, як показала практика інших країн – дієва.

«Я захопився форматом телемедицини, коли можна побудувати в кожному селі амбулаторію, встановити найпростіші діагностичні прилади, взяти медичного працівника, в якого буде машина, щоб доставити пацієнта. В якого буде досвід та підготовка для того, щоб зробити первинну діагностику. І вміння користуватись інтернетом для того, щоб отримати якісну консультацію. Якщо треба, то з лікарем районної лікарні можна проконсультуватись, якщо складніше, то в доцента обласної лікарні. А якщо треба, то і професор з Києва має проконсультувати. І модель фінансова, яка забезпечить фінансові покриття цих заходів», – розповів Петро Порошенко.

Також він додав, Канада передасть Україні свій досвід, як вони впроваджували телемедицину.

«Зараз за допомогою Світового банку напрацьовується, щоб він допоміг розробити для нас програми. Передадуть нам свій досвід із Канади. Прем’єр міністр Канади доручив Прем’єру провінції Онтаріо, яка має досвід своєї телемедицини, щоб ми швидко запровадили це. Зараз це вже вимірюється не роками, а місяцями. І мешканці села матимуть можливість підійти в лабораторію та отримати консультацію. Якщо треба, отримати ліки за програмою «Доступні ліки». Якщо треба терміново поїхати на госпіталізацію, і в районі чи області вже буде чекати ліжко, і де вони отримають лікування», – зауважив Президент.

Нагадаємо, що Петро Порошенко відвідав Рожище.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024