стрічка

У закладах освіти Ковеля посилять заходи з профілактики захворювань

10 Грудня 2018, 18:18
У закладах освіти Ковеля посилять заходи з профілактики захворювань 912
У закладах освіти Ковеля посилять заходи з профілактики захворювань

З настанням осінньо-зимового періоду щороку спостерігається зростання кількості інфекційних захворювань. Учасники освітнього процесу відносяться до групи підвищеного епідемічного ризику.

Про це йшлося на нараді медичних працівників закладів освіти міста, – повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Начальник управління освіти Віктор Бичковський наголосив на відповідальності працівників закладів не лише за організацію освітнього процесу, а й за збереження життя та здоров’я дітей.

Запрошені фахівці поінформували про стрімке збільшення кількості хворих на ГРВІ і грип, та звернули особливу увагу на те, що Волинь входить в першу десятку областей, уражених кором. В зв’язку із зростанням захворювань на кір та дифтерію МОЗ ухвалило рішення щодо проведення вакцинації як дітям до 18 років, так і дорослим, котрі належать до груп ризику: медичним працівникам, освітянам, представникам силових відомств. 

У Ковелі також існує проблема низького рівня охоплення вакцинацією від дифтерії. Це вкрай важке захворювання характеризується ураженнями з боку серцево-судинної та нервової систем та високою летальністю (смертність сягає до 50%). Єдиний спосіб захиститися від інфікування і попередити розвиток небезпечних ускладнень – щеплення та ревакцинація (кожні 10 років), адже пожиттєвого імунітету від хвороби немає.

Для запобігання поширенню захворювання потрібно охопити вакцинацією 95% населення. Щеплення проводяться у дільничних поліклінічних закладах (безкоштовно).

Читайте також: Ковельчан закликають зробити щеплення проти дифтерії

Зазначається, що представники медицини та освіти Ковеля закликають батьківську громадськість до спільного вирішення проблеми та розуміння своєї відповідальності в ситуації, що склалася, аби не допустити поширення інфекційних хвороб серед населення нашого міста. 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024