стрічка

«Ми можемо зупинити насильство, яке поряд»: у Луцьку триває фестиваль документального кіно

30 Листопада 2018, 20:46
969

Лучани переглянули фільм-сповідь французької режисерки Манон Луазо «Мовчазна війна» та обговорили гендерне насильство в Україні та світі.

Перегляд організували з нагоди Міжнародної акції «16 днів проти гендерного насильства» Мандрівний Docudays UA на Волині та Волинська обласна державна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки, — повідомляє Волинський прес-клуб.

«Сексуальне насильство, про яке йдеться у фільмі «Мовчазна війна», стосується не лише сирійських жінок, а й українських – вони стикаються із цим у зоні АТО (при чому по обидва боки фронту, часто потерпаючи від своїх же побратимів), на роботі, на вулиці і вдома. І навіть якщо ми не можемо в цей момент фізично допомогти жінкам Сирії, ми можемо зупинити насильство, яке поряд», – переконана координаторка Мандрівного Docudays UA у Волинській області Богдана Стельмах.

Згідно з останніми даними, озвученими в.о. старшого інспектора прес-служби патрульної поліції у Волинській області Богданом Павловичем, лише по Луцьку зафіксовано близько 2 тис. звернень про домашнє насильство, більша частина яких – від жінок.


Побачити фільм можна буде ще 1 грудня о 18:30 у Книгарні «Є» (вул. Лесі Українки, 30) і 8 грудня о 19:00 у Кінотеатрі «Адреналін».

Вхід вільний!

Про всі покази Фестивалю стежте за інформацією на офіційній сторінці у Facеbook - https://www.facebook.com/DocudaysUAVolyn/, а також на сайті Мандрівного Docudays UA - http://travelling.docudays.ua/…/volyn-…/all-cities/all-days

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку на 15 днів оселився мандрівний фестиваль «Docudays UA»

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024