стрічка

Маємо свою Венецію - волиняни скаржаться на підтоплення обійсть та будинків

29 Листопада 2018, 16:12
Волиняни скаржаться на підтоплення обійсть та будинків 1120
Волиняни скаржаться на підтоплення обійсть та будинків

Мешканці села Стара Лішня, що на Іваничівщині, скаржаться на підтоплення будинків та городів. І все це через замулення меліоративного рову.

Потоки води під час негоди на вулицях Миру в Старій Лішні та Львівській в селі Осмиловичі – не рідкість. Ця проблема турбує людей вже 10 років, - пише БУГ.

Нарікає на паводок і мешканець Старої Лішні Микола Савчук.

«Підтоплення нас турбує вже років з 10. Меліоративний рів замулений і коли розтає сніг, вода просто не сходить. Розтікається по городах, а весною підвали топить. Обіцяли колись, що почистять, але ніхто нічого не робить», – розповідає чоловік.

Коли йде дощ, вся місцевість залита водою. Чоловік розповідає, що спочатку мешканці зверталися в сільську раду.

«Потім казали, що якийсь спонсор почистить – люди знову чекали... І отак дочекалися до цього часу. Ніхто нічого не робить. Метрів 500 хоча б почистити і вже був би результат. Рів настільки замулений, що вода розтікається по берегах, він просто зрівнюється. А у деяких місцях настільки замулений, що через нього можна переїхати машиною», – каже Микола Савчук.

За попередньою інформацією рів перебуває на балансі Володимир-Волинської експлуатаційної дільниці Волинського обласного управління водних ресурсів.

Мешканці, які донедавна зверталися до влади усно, тепер пишуть письмові звернення. Люди надіються, що проблема, яка дошкуляє їм 10 років, все ж вирішиться.

Читайте також: Іваничівщина на розвиток отримає більше 3 мільйонів гривень

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024