стрічка

Флешмоб, кіноперегляд і смачне частування: в Шацьку збиралася Молодіжна рада

25 Листопада 2018, 16:47
В Шацьку відбулося засідання Молодіжної ради 1029
В Шацьку відбулося засідання Молодіжної ради

В Шацьку відбулося засідання Молодіжної ради, яка діє при Шацькій селищній раді.

23 листопада в актовому залі Шацького лісового коледжу відбулося засідання Молодіжної ради, яку нещодавно створили при селищній раді. На захід завітали представники молоді Шацької ОТГ, серед них – старшокласники Шацької школи-гімназії і студенти лісового коледжу.

Лариса Демакова, спеціаліст гуманітарного відділу Шацької ОТГ, нагадала присутнім мету створення Молодіжної ради, а саме – залучення молоді до життя громади, зокрема до написання проектів, до ініціювання та проведення цікавих заходів різного спрямування, в тому числі розважальних, до впровадження змін у молодіжній політиці та корисної волонтерської діяльності. Реалізовувати заходи та фінансувати проекти буде Шацька селищна рада.

Учасники засідання вшанували загиблих під час Революції Гідності та жертв голодоморів (саме ці сумні дати відзначалися в Україні цього тижня) своєрідним флешмобом: з рук в руки передавали запалену свічку як символ вічної пам'яті про трагічні події.

Далі в програмі засідання був кіноперегляд. Молоді запропонували зробити чай чи каву, пригоститися печивом і в затишній атмосфері переглянути на великому екрані фільм «Білий полон». До речі, кінострічку в майбутньому теж обиратиме молодь – голосуванням в Інтернеті. 

Такі засідання планують проводити раз у місяць, а то й частіше.

Нагадаємо, 6 листопада на черговому засіданні сесії Шацька селищна рада утворила молодіжну раду і затвердила її Положення. Крім того, було затверджено Програму «Молодь Шацької селищної ради» на 2019 рік, яка передбачає проведення різних молодіжних заходів та їх фінансування. В бюджеті 2019 року депутати планують передбачити фінансування цієї програми.

Новини Молодіжки можна прочитати, а також подати в коментарях ідеї для проведення заходів і написання проектів на сторінці Молодіжної ради Шацької ОТГ у Facebook.


 

 

Коментар