стрічка

У Ковелі відзначили День Гідності та Свободи

22 Листопада 2018, 18:00
У Ковелі відзначили День Гідності та Свободи 830
У Ковелі відзначили День Гідності та Свободи

У Ковелі відбувся тематичний захід з нагоди Дня Гідності та Свободи.

Представники міської та районної влади, установ, організацій, духовенство, учасники АТО, ліцеїсти, учнівська молодь прийшли до пам’ятника борцям за волю України, – повідомляють у Ковельській міськраді.

Ковельчани зібралися тут, аби віддати данину пам’яті і шани нашим співвітчизникам, які восени 2004 року і в листопаді 2013 – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. 

Аби нагадати події, що стали історією, ведуча Наталія Гончар зробила екскурс в минуле. Зокрема, зазначивши, 5 років тому на головному Майдані країни розпочались національно-патріотичні акції, які поширились усією Україною.

На жаль, шанс на зміни дістався нам дорогою ціною. Після Революції Гідності і до цих пір на території нашої держави немає спокою, тривають військові дії на Сході.

Останні роки нас переконали, наскільки важко і водночас важливо зберегти недоторканість і територіальну цілісність країни.

Пам’ять про загиблих патріотів – захисників України вшанували хвилиною мовчання, а панахиду відслужив міський декан УПЦ КП протоієрей Василь Мичко з духовенством.

Поетичне слово та пісня у виконанні юних ковельчан нікого  не залишили байдужими, адже вони всім серцем закликали до миру і порозуміння у рідній країні.

Цього осіннього прохолодного дня присутніх зігрівали спільні бажання у краще майбутнє, спільна молитва, Гімн нашої держави.

«Нас сколихнув і об’єднав Майдан. І саме ці події розбудили те, що дрімало всередині кожного. Гідність, відданість та патріотизм сьогодні засяяли новими гранями, стали своєрідним поштовхом для глибокого переосмислення суті людського буття», – такими словами ведуча завершила зібрання у Ковелі, приурочене Дню Гідності та Свободи.

Учасники заходу поклали квіти до підніжжя пам’ятника борцям за волю України.















 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024