стрічка

Підприємець із Рівненщини хоче вкладати кошти в розвиток Любешівського району

22 Жовтня 2018, 17:08
На ланах Любешівщини працює техніка 1439 Джерело: agrovolyn.gov.ua
На ланах Любешівщини працює техніка

Стали відомі деталі та  мета недавнього робочого візиту  директора департаменту агропромислового розвитку Юрія Горбенка на Любешівщину.

Організував її він для залучення земель, що облогують,  у сільськогосподарське виробництво – інформує сайт департаменту.

Річ у тім, що з’явився інвестор із Рівненщини – Петро Троцький, який має намір вкладати кошти в розвиток Поліських територій, а отже зацікавлений в оренді земель для вирощування сільськогосподарських культур.

«Інвестор довгий період часу вивчав специфіку господарювання на поліських територіях та має відповідний досвід. Зокрема, в Зарічненському районі Рівненщини агропідприємство дало «нове життя» поліським землям, відновило меліоративні канали, наповнює місцеві бюджети, справно розраховується з пайовиками та бере участь у соціальному житті територій», – пише сайт.

     Півроку тому в Любешівському та Камінь-Каширському районах було зареєстровано ТОВ «Стохід Нова Агро»  –  підприємство, яке уже офіційно оформило 1,5 тисиячі га земель, почало вирубку самосійних лісів та чагарників, обробіток ріллі. Агропідприємство планує розширювати свої потужності, залучати більше земель у виробництво.

Отже, Юрій Горбенко і Петро Троцький зустрілися в стінах Любешівської райдержадміністрації з керівництвом Любешівського і Камінь-Каширського районів.

 «Петро Троцький – наразі єдиний інвестор, який зацікавлений обробляти заліснені, заболочені та малородючі землі. Його наміри необхідно підтримати», – акцентував голова Любешівської ОТГ Олег Кух.

     Підприємство інвестора уже опрацьовує документи щодо оренди 5,3 тис. га землі в Любешівському районі. Частина з них обробляється.

     Під час зустрічі обговорили ряд питань, які створюють перешкоди при оформленні оренди земельних ділянок. Зокрема, поки не відбулася передача земель за межами населених пунктів у комунальну власність Любешівської громади, яка мала відбутися ще в березні цього року. А також є труднощі з орендою земель, що належать до відмерлої спадщини.

     Оскільки виникли окремі питання, які потребують додаткового обговорення із фахівцями компетентних структур, було домовлено про організацію виїзної безоплатної правової допомоги в Любешівському районі за участі обласних відомств.

 Петро Троцький ознайомив Юрія Горбенка та голову Любешівської райдержадміністрації Сергія Фесика, як його підприємство освоює землі Любешівщини, вони оглянули роботу техніки в полі, поспілкувалися із директором ТОВ «Стохід Нова Агро» Андрієм Дамаскіним та місцевим трактористом Федором Дусиком.

     Оглянули адміністративне приміщення підприємства в Любешеві та відвідали базу для зберігання сільськогосподарської техніки.

     Підсумовуючи побачене та почуте, Юрій Горбенко висловив сподівання, що діяльність інвестора буде прозорою і дасть поштовх до економічного розвитку Волинського Полісся.

Читайте також: «На Любешівщині відновлюють осушувальну систему».

Зустріч у  стінах Любешівської райдержадміністрації
Зустріч у стінах Любешівської райдержадміністрації


 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024