стрічка

Подарунки та досягнення: журналістки і журналісти Район.in.ua підбили підсумки року

18 Грудня 2023, 19:00
Фото: Район.in.ua 6952
Фото: Район.in.ua

Напередодні VIII West Media Forum журналістки та журналісти національної мережі гіперлокальних медіа Район.in.ua зібралися у Луцьку, щоб поділитися здобутками та підсумувати рік, що минає.

Урочистий захід організували у залі експериментального театру «Адреналін».

Директор CID Media Group Ігор Денисевич розповів про те, як цього року розвивалася національна мережа гіперлокальних медіа Район.in.ua.

«Цього року ми повністю охопили шість областей – Волинську, Рівненську, Закарпатську, Херсонську, Миколаївську та Одеську і буквального нещодавно – відкрили два «Райони» на Кіровоградщині. Коли ми вісім років тому відкривали перший «Район», то було непросто відкривати другий чи п’ятий, а зараз маємо понад 60 сайтів по всій Україні», – поділився Ігор Денисевич.   

Команді Район.in.ua презентували стратегію на 2024 рік, окресливши основні напрямки розвитку медіа.

Директор CID Media Group Ігор Денисевич
Директор CID Media Group Ігор Денисевич

Разом із керівницею інноваційних проєктів CID Media Group Наталією Пахайчук і головною редакторкою мережі Район.in.ua Іриною Воротною вручили працівникам новорічні подарунки, а деяким – техніку для роботи.

Керівниця інноваційних проєктів CID Media Group Наталія Пахайчук
Керівниця інноваційних проєктів CID Media Group Наталія Пахайчук

Головна редакторка мережі Район.in.ua Ірина Воротна
Головна редакторка мережі Район.in.ua Ірина Воротна

Марія Тищук, Ганна Головченко, Аліна Бохотниця, Ігор Шмигін, Ірина Грабко, Ірина Дімітрова, Яна Курилюк, Наталія Марчук, Наталія Пахайчук та Ольга Булковська отримали ноутбуки.

Лілія Халаман, Тетяна Палаєвська, Іван Глушман, Ольга Магас, Віта Шепеля, Олександр Хоміч – смартфони, а Лада Вербицька і Катерина Ношкалюк – фотоапарати.

«Районівці» пригадали досягнення року щодо відвідуваності сайтів у кожній з областей, а також називали найбільші професійні перемоги цього року. 

Наприклад, тематичне видання Район.Медицина увійшло у ТОП-5 найпопулярніших українських сайтів про здоров’я та медицину.

Читати також: Сайт Район.Медицина увійшов у п’ятірку найпопулярніших сайтів про здоров’я та медицину

Редакторка Район.Медицина Віта Шепеля
Редакторка Район.Медицина Віта Шепеля

Також усі учасники команди залишили побажання на новий 2024 рік.

У межах активностей West Media Forum медійники взяли участь у майстер-класі польського режисера і продюсера Єжи Залевського на тему «Документалістика в часи війни». 

Читати також: Можливості, інновації, трансформації та виклики: про що говорили на VIII West Media Forum у Луцьку

Режисер продемонстрував учасникам зустрічі уривки з його документального фільму «Анна Валентинович. Звідки ми приходимо, хто ми, куди прямуємо». Фільм розповідає про діячку польської антикомуністичної опозиції, одну із засновниць польської «Солідарності» Анну Валентинович, яка народилася на Рівненщині.

Знімальна група на чолі із Єжи Залевським, разом із сином і внуком Анни Валентинович, приїжджали на Рівненщину у 2014 році. 

Читати також: У Луцьку відкрили виставку про матір польської «Солідарності» українського походження Анну Валентинович

Польський режисер Єжи Залевський
Польський режисер Єжи Залевський

Також режисер представив відео, яке він зняв у березні 2022 року: прощання з жертвами російського ракетного удару по телевізійній вежі, розташованій в Антополі біля Рівного. Тоді від удару російської ракети загинули 19 людей.

Залєвський зазначив, що відкритий до співпраці з українськими режисерами.

А ввечері усі охочі зіграли в інтелектуальну антифейкову гру «НотаЄнота» у броварні «Карабас Барабас». Гру провела її авторка, фактчекерка Альона Романюк.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024