стрічка

Хай живе життя!

18 Грудня 2023, 16:00
VIII West Media Forum відбувся у Луцьку 15 грудня 4533
VIII West Media Forum відбувся у Луцьку 15 грудня

«Хай живе життя!» – фраза різними мовами, яку полюбляла використовувати Леся Українка у своїх листах. І вона стала гаслом VIII West Media Forum.

Ця фраза – то про Лесю, її творчість, філософію і вчинки, де слова не розходилися зі справами. 

Ця фраза – про віру в нескореність людського духу й силу життя, про боротьбу за свої права та свободи. І – про перемогу правди, світла, життя!

Для нас, українців, це гасло набуло особливого звучання в умовах повномасштабної війни, розв’язаної росією, збройна агресія якої триває десятий рік. 

Від 24 лютого 2022-го наше страшне щодення – це смерті, руйнування, втрати, біль, протистояння російським окупаційним військам ціною десятків тисяч життів наших захисників і захисниць, мирного населення. Але ми живемо, боремося і перемагаємо. 

Навіть переддень форуму, 14 грудня, сповнений повітряних тривог, дав новий привід для непохитної віри в завтра. Бо те, що Європейська Рада ухвалила рішення про відкриття переговорів із Україною про вступ до ЄС – то саме «Хай живе життя!».

Ми зібралися на цей форум, щоб поговорити про нашу журналістську роль, завдання, виклики і здобутки у цих випробуваннях. Ми – важливі у цій боротьбі. 

Багато медійників боронять Україна, свободу слова і демократію зі зброєю у руках, у лавах ЗСУ. А на нас, присутніх у залі, – відповідальність за те, чи побачить-почує-прочитає світ правду про те, що відбувається тут, у найбільшій країні Європи. 

І ми своєю працею маємо максимально зберегти кожну деталь цього кривавого протистояння для наступних поколінь українців, щоб вже назавжди вивчити урок сусідства з росією, щоб більше ніколи ворог не приспав нас фейком про «братній народ» і не зайшов на наші землі з кривавим рускім міром.

Тож, працюючи над програмою форуму, ми прагнули, щоб цей день теж був спрямований на формування того майбутнього, де «Хай живе життя!» з гасла стане реальністю для України й усіх її громадян.

Хай живе життя! Хай переможе наше і всього цивілізованого світу прагнення до світла!

Голова оргкомітету West Media Forum Ольга Булковська
Голова оргкомітету West Media Forum Ольга Булковська

Читайте більше: Можливості, інновації, трансформації та виклики: про що говорили на VIII West Media Forum у Луцьку

Під час West Media Forum.
Під час West Media Forum.

Під час West Media Forum
Під час West Media Forum

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024