стрічка

Платформа 9 ¾

03 Листопада 2023, 09:44
Платформа 9 ¾ БЛОГ 3970
Платформа 9 ¾

Знищена російська техніка, посічені осколками автомобілі і… вагон Укрзалізниці. Михайлівська площа і Стіна памʼяті перетворилася на місце, яке хоч і частково, але переносить до іншого світу тих, хто втомився від війни, і нагадує, що в Україні війна триває.

Двоякі відчуття. З одної сторони розумієш, що такий музей необхідний – на це місце приїжджають Президенти, дипломати, політики з інших країн і вони, бачачи цю тінь війни, можуть ще більше проникнутися болем і страхом у якому живуть українці в Україні, ще раз усвідомити, якою страшною ціною наші воїни вигризають кожен метр землі… і допомогти нам у цій боротьбі ще більше.

З іншої сторони – вагон на площі не вирішує проблему самої війни, а тим більше корупції і нераціонального використання коштів. Бо перш ніж виграти війну з росією, або заставити її повернути захоплені українські території – потрібно перемогти всередині країни… гріх.

Заповідь Божа «Не вбий» стосується не лише московських вбивць, але також і тих, хто замість засобів захисту чи оборони для українського воїна витрачає кошти на те, що може почекати. Спортзали, майданчики, доріжки, дороги… Ми росли в країні, де замість спортивного майданчика  було звичайне поросле травою поле у селі/місті, а замість воріт – два дерева. Бо ціна «заасфальтованого» одного дрона – це може бути ціна життя українця.

Заповідь Божа «Не кради» стосується не лише москалів, які крадуть українську територію, але й тих, хто наживається на війні всередині нашої країни. Тут згадалися слова пісні YARMAKа «Моя країна»:

«Ті, хто поліг, сидять десь тихо там собі на хмарці,

Чекають виродків, що грілись на гуманітарці!

Ви нам не рідні, ніби покручі підкинуті,

Вас доля неминучи дожене, і з часом згинуть ті

Безславні морди, ви всі демони раби!

Ваша домівка брудний мордор.

Боже хто ж вас породив?».

Впевнений, прості люди, які через Михайлівську площу ідуть до Золотоверхого собору помолитися – розуміють і знають ціну війни. Більш ефективно було поставити одного спаленого орківського танка під вікно тих, у яких щодня є вибір: вкрасти, чи врятувати чиєсь життя, ефективно витратити кошти на оборону, чи просити потім щоб нас захистили.

Не згрішити – це  ефективний, але забутий «винахід», який неодмінно приводить до Перемоги! Набагато сильніший навіть за ядерну зброю, бо руйнує корінь проблеми, а не замилює її.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024