стрічка

Як московити «качають» тему мобілізації в Україні

17 Вересня 2023, 11:00
Мобілізація 4655
Мобілізація

Тема мобілізації – одна із основних, яку московити «качають» в Україні. Наразі запускають десятки реклам із фейковими інфографіками та меседжами, таргетують ці реклами зокрема на різні географічно регіони і закидають по різних групах та у коментарях під постами.

На західні області України поширюють меседж, що воює на сході тільки «Західна Україна», а «Східна», мовляв, відсиджується в Карпатах. На південні та східні регіони поширюють протилежний меседж: мовляв, за всю Україну воюють тільки південні та східні області. Про це пише НотаЄнота.

Жоден із цих меседжів не відповідає дійсності. На фронті за Україну з російськими окупантами воюють представники усіх регіонів України. Інфографіка, яку ви бачите на зображенні, зроблена на основі зманіпульованих даних.  Кількість ТЦК СК (територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки) у різних регіонах різна, залежно від кількості районів і адміністративно-територіальних одиниць. Яким же чином вийшло на Заході України 7 центрів? Тому що маніпулятори порахували 7 обласних ТЦК СК, а на Сході - обласні, районні + відділення. Східні регіони мали вищу густоту населення, аніж західні, проте зараз ситуація змінилася, оскільки через війну мешканці сотень міст і сіл залишилися без житла або тікали від російської пошесті. На інфографіці московити вкотре «паляться» на літері «і» у словах: уважно подивіться «пивденний схід».

Для того, щоб налаштувати мешканців західних областей проти східних, використовують історії, коли деякі чоловіки відсиджуються у Карпатах і таким чином уникають мобілізації. Беруть кілька таких випадків і максимально поширюють це як нібито системне явище.

Ерефія зараз використовує не відверті фейки, а маніпуляції задля того, щоб підірвати нас зсередини і пересварити поміж собою. Звісно, використовує стару карту – схід проти заходу: в цьому контексті маніпуляції і фейки вкидають і щодо мобілізації, і щодо переселенців, і щодо мови, і ще щодо десятків питань. Тому будьмо обережні! Важливо не вестися на московитські вкиди!

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024