стрічка

Духовенство запланувало засідання Синоду УПЦ: очікуються важливі кадрові рішення

19 Листопада 2022, 14:45
Фото ілюстративне 6399
Фото ілюстративне

Духовенство УПЦ планує провести засідання Синоду, де слід очікувати важливі кадрові рішення, в тому числі щодо скандальновідомого владики Павла.

Подія відбудеться 23 листопада. Про це повідомляє на фейсбук сторінці Доктор історичних наук, професор кафедри історії у Національний університет «Острозька академія» з Рівненщини Андрій Смирнов.

«27 травня 2022 р. Собор УПЦ вніс зміни до статуту про управління УПЦ. На жаль, цей важливий документ ще досі не опублікований на офіційних церковних ресурсах, тому мені довелося оприлюднити його на сайті РІСУ.

Три місяці ДЕСС просила митрополита Онуфрія надати роз'яснення щодо нового статусу УПЦ. І тільки 28 вересня митрополія надіслала лист, у якому стверджує, що відповідно до оновленого статуту УПЦ відмежувалася від московського патріархату і стала ще більш незалежна, ніж ПЦУ!», – йдеться у повідомленні.

Андрій Смирнов наголошує, що 23 листопада заплановано засідання Синоду УПЦ. Очікуються важливі кадрові рішення, в тому числі щодо скандальновідомого владики Павла. 

Ділиться роздумами про важливі на його думку питання: чи втримається на посаді намісника Києво-Печерської лаври владика Павло? Чи буде реакція на колабораціонізм духовенства і порушені кримінальні провадження СБУ щодо єпископів УПЦ? Чи здатна церква до самоочищення? 

«Побачимо вже незабаром», – додає Андрій Смирнов.

Коментар