стрічка

Контрибуції, репарації та розпад росії

07 Березня 2022, 02:00
В росії у через акції протесту доводиться фарбувати лід БЛОГ 7806
В росії у через акції протесту доводиться фарбувати лід

Колонку з такою назвою писати одне задоволення, особливо у час коли ми всі чекаємо Перемоги. 

Так-так, не просто мирного неба над головою, шуму ремонтної техніки на проспектах наших міст і веселого дитячого сміху на безпечних вулицях, а впевненої й остаточної Перемоги.

Перемоги в Гаазі й Херсоні, перемоги в політиці й економіці, перемоги в головах усіх і кожного. А доказом такої беззаперечної звитяги будуть якраз згадані в заголовку контрибуції, репарації та розпад росії. Або навіть навпаки, у зворотному порядку, відповідно до ваги кожного з етапів – розпад росії, репарації та контрибуції.

Президент Зеленський в одній зі своїх недавніх і блискучих промов порадив росіянам пригадати призабуті з часів Другої світової війни слова – «контрибуція» та «репарація». Це варто зробити й нам, людям, що їх отримуватимуть.

 Вікіпедія тлумачить репара́ції як повне або часткове відшкодування (за мирним договором або іншими міжнародними актами) державою, що розпочала агресивну війну, збитків, заподіяних державі, що зазнала нападу. Заборонені сучасним міжнародним правом контрибу́ції – це більш агресивні й примусові післявоєнні платежі, які сплачує держава, що зазнала поразки у війні, державі-переможниці. 

За ці дні війни, вважаю, що жодна з наших дій не буде достатньо жорстокою, тож сміливо вимагатимемо і репарацій, і контрибуцій, а міжнародні суди й трибунали нам в поміч!

Розпад росії – логічний і природний фінал режиму путіна. Ще – це приємна тема для обговорення за сніданком в Україні. І головне – це найкраща гарантія нашого мирного життя хоча б на кілька наступних століть. 

Якщо ви кинете в пошук фразу «розпад росії», то на щастя, за кілька секунд мережа поверне вам 132000 результатів, і це лише українською мовою. 

Теорії ймовірного розпаду росії, існують давно, проте в наш час вони максимально наближаються до реальності (і то на великій швидкості). Й головне завдання ЗСУ, Президента й кожного з нас – таки дотиснути, аби їх давній моральний і духовний розпад перетворився на розпад територіальний та політичний. 

На місці неприродного союзу чужих один одному народів, об'єднаних імперськими міфами й фантомними болями вічних диктаторів з москви, можуть постати здорові й культурно органічні держави удмуртів, татар і башкирів, Північного Кавказу, Сибіру, Якутії, Далекого Сходу, Чукотки, Бурятії й Кубані, фінської Карелії й німецького Кенігсбергу, незалежного Петербурга й от тоді поговоримо про прощення, нові дипломатичні зв'язки й відпочинок на Байкалі влітку. 

А поки, починаємо уявляти, яким буде світ після нашої перемоги, світ, у якому сучасна путінська росія – паде, і гуркіт цього падіння вже чутно на наших вулицях.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024