стрічка

«Здоров’я бажаю». Для чого на Волинь приїхав Володимир Зеленський. ФОТОРЕПОРТАЖ

09 Липня 2020, 21:45
Володимир Зеленський 4349
Володимир Зеленський

Володимир Зеленський відвідав Волинь 9 липня. Зокрема подивився на ремонт дороги державного значення Доманово – Ковель – Чернівці – Тереблече та оглянув будівництво садочка в Крупі Луцького району. Окрім того, поспілкувався з місцевими працівниками ринку та підприємцями області.

Не оминув увагою й Замок Любарта, біля входу якого зробив селфі з 200-гривневою купюрою.

Про те, що гарант приїде на Волинь, всі офіційно дізналися напередодні – 8 липня.

По місту й поза ним в день приїзду Зеленського багато поліції. Журналістів розділили на дві групи, аби не допускати скупчення людей. Одні дивилися з президентом дорогу, інші – дитячий садок.


Приїхав оглядати дорогу
Приїхав оглядати дорогу

Розповідають про поточний ремонт
Розповідають про поточний ремонт


2


1

1

Спершу гарант за кілька хвилин оглянув поточні ремонтні роботи на дорозі М-19 поблизу села Дачне. Виконує ці роботи Служба автомобільних доріг Волині. Не довго поспілкувався з журналістами та рушив у село Крупа Луцького району, де на нього чекали не лише місцеві жителі, а й представники і представниці Княгининівської та Заборольської громад, які хотіли поспілкуватися з гарантом щодо об’єднання.


2


Дитсадок у Крупі
Дитсадок у Крупі

Дитсадок у Крупі
Дитсадок у Крупі

1
Дитсадок у Крупі
Дитсадок у Крупі

Дитсадок у Крупі
Дитсадок у Крупі

На територію садочку просто так не пускають, притримуються карантинних   правил: журналісти заходять за списком, перевіряють їхні речі, документи, міряють температуру. Для преси намалювали білу лінію, за яку виходити не можна було, коли приїхав Зеленський. Про це чітко наголосили кілька разів.

Охоронці, які з кимось розмовляють телефоном російською, час від часу повідомляють, коли ж чекати гаранта. Останній раз кажуть: «З хвилини на хвилину». Та постійно повторюють, щоб всі були у масках.

«Масочки попрошу правильно на носики одягнути, от так от», – каже один із чоловіків у синьому брючному костюмі й демонструє, як на обличчі повинна бути маска.

З іншого місця ще один телефоном попереджає: «Справа местные жители собрались и активисты».

Читайте також: Зеленський приїхав у Крупу

Люди за територією дитячого садка чекають на президента
Люди за територією дитячого садка чекають на президента




Представники Княгининівської та Заборольської громад спілкуються з гарантом
Представники Княгининівської та Заборольської громад спілкуються з гарантом

Жителі на горбку дивляться за президентом
Жителі на горбку дивляться за президентом


Всі постійно поглядають на дорогу й виглядають кортеж Зеленського. Нарешті дочекалися – приїхав.

Спершу Зеленський пішов поспілкуватися з «местными жителями и активистамы», як зазначив один із охоронців. Це були жителі Княгигинівської та Заборольської громад.

Поспілкувавшись з ними, зупинився перед входом на територію садка. Поговорив із очільником Волинської ОДА Юрієм Погуляйком та першим заступником керівником Офісу президента Сергієм Трофімовим.

«Не взяти до уваги, а розібратися», – наголосив Зеленський і зайшов на територію дитсадка.

«Здоров’я бажаю», – привітався президент з присутніми.

Біля інформаційних стендів йому розповіли про будівництво дошкільного навчального закладу в рамках реалізації проєкту президента «Велике будівництво», який передбачає інфраструктурну модернізацію країни.

Читайте також: Зеленський вислухав підприємців Старого ринку: ситуацію візьме під контроль Служба безпеки

1



1

До цього в Крупі дитсадка не було. Будівництво фінансують за кошти Державного фонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів. Дитсадок готовий на 76%. Потужність закладу – 105 місць. Планують відкрити його в кінці серпня цього року, аби з вересня прийняти перших дошкільнят.

Без журналістів пройшлися навколо начального закладу, оглянули його і повернулися до стендів.

«Знову сюди? Ми вже ж тут були. Доброго дня всім. Радий бачити всіх. Дякую за зустріч. Ми подивилися спочатку дороги. Все нормально. Більше 300 кілометрів побудуємо у Волинській області цього року», – зазначив Зеленський.

Що стосується другої частини програми, то сім шкіл здадуть в рамках проєкту в цьому році та три садочки. Загалом 10 об’єктів.

«Треба буде збільшити кількість садочків в наступному році, бо саме їх не вистачає. Цей садочок подобається, але не вистачає атмосфери, яку надають квіти, дерева, ну й перш за все – діти. Я впевнений, що 1 вересня ця атмосфера тут з’явиться», – додає президент.

Читайте також: «Ми хочемо, щоб ви нас почули», – жителі Княгининівської та Заборольської ОТГ до Зеленського




1

Тоді відповів на кілька запитань журналістів, якщо точніше, то на три запитання, два з них було від журналістів всеукраїнських телеканалів ІСTV та «1+1», яким надала слово прессекретар президента Юлія Мендаль.

Питання хотіли поставити ще чимало місцевих журналістів, проте цього їм не дали можливості це зробити.

«Дякуємо вам дуже. Просто вже дощ починається (впало кілька крапель, – авт.), нам потрібно їхати», – заявила Мендаль.

«Щасливо», – додав Зеленський і рушив вулицею поспілкуватися з людьми, які весь час здалеку на пагорбі дивилися на нього. Ще кілька людей встигли сфотографуватися з гарантом перед від’їздом з Крупи, хоча охоронці не дуже охоче підпускали до нього.

Читайте також: Президент оглянув хід ремонту дороги на Волині




Анна КАРПЮК

ФОТО Ірини КАБАНОВОЇ та авторки тексту

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024