стрічка

Склади, торгові площі, кафе: які пропозиції підготували на Рівненщині для релокації бізнесу

04 Липня 2022, 12:00
Склади, торгові площі, кафе: які пропозиції підготували на Рівненщині для релокації бізнесу 5312
Склади, торгові площі, кафе: які пропозиції підготували на Рівненщині для релокації бізнесу

Понад дві сотні пропозицій для підприємців, які мають намір релокувати свій бізнес із обстріляних регіонів на спокійніші території, підготували у Рівненській області. З початку повномасштабного вторгнення росії в регіон вже переїхали понад три десятки підприємств. Втім, сподіваються в обласній військовій адміністрації, з часом кількість підприємств-переселенців збільшиться.

Заступник голови Рівненської ОВА Сергій Гемберг каже, що, формуючи пропозиції для компаній, які мають намір релокуватися на території, де не ведуться бойові дії, керівництво військовій адміністрації орієнтувалося на те, аби підсилювати свої сильні сторони.

Журналісти видання Бізнес.Район проаналізували наявні пропозиції та готові розповісти, площі для яких бізнесів наразі доступні в краї.

Рівненщина чекає промислового гіганта

«У нас є так звані смарт-спеціалізації. Це виробництво меблів та деревообробка, ІТ-сфера та креативні індустрії, логістика, агропереробка та органічне виробництво. Оскільки в нас багато фермерів спеціалізуються саме на органіці.  Це ті галузі, які є вектором економіки нашого регіону», – розповідає Сергій Гемберг.

В адміністрації не відкидають варіантів, що в регіоні може запрацювати новий напрямок бізнесу, якщо сюди релокується лідер певної галузі. За словами посадовця, відомство вело перемовини з компанією, яка має чотири великі швейні фабрики. Підприємство є лідером у цій сфері.

«У нашому місті працює льонокомбінат. Якби ця фірма прийшла до нас, це б суттєво підсилило потужності нашого підприємства. Можливо, створило ще один вектор розвитку легкої промисловості», – розмірковує заступник голови ОВА.

В Рівненській області підготували 250 пропозицій для релокації

Після того, як росія масовано атакувала українські землі, а люди стали вимушеними переселенцями, власники бізнесів взялися вивозити своїми підприємства з окупованих територій. Аби полегшити підприємцям пошук відповідних локацій, в країні розробили спеціальний портал з підтримки релокації бізнесу.

Тут доступні усі пропозиції по кожній з областей. Власники компаній можуть залишити заявку на релокацію, а також переглянути профілі громад, куди б хотіли перемістити підприємство.

Наразі у Рівненській області доступно 250 пропозицій для підприємців. Втім, кількість доступних для оренди площ постійно збільшується.

Сарненських район

Складські приміщення доступні для оренди релокованому бізнесу у селищі Томашгород на Рокитнівщині. Площа складів – орієнтовно 400 квадратних метрів, адмінприміщення – 100 «квадратів». 

Як зазначають власники, будівлі в чудовому стані, нещодавно змінювали дах. Є центральна вода, власний трансформатор, асфальтована територія, яка є зручною для користування карою. Площа території приблизно 1 гектар.

Частину будівлі пропонують в оренду для підприємців, які мають намір релокувати свій бізнес у Сарнах. Площі можна використовувати на розсуд орендаря або ж як торгову зону. В приміщенні немає газопостачання.

М'ясопереробний комплекс можна орендувати у селі Орлівка, що неподалік Сарн. В приміщенні є освітлення, опалення, водо- та газопостачання, розвантажувальна рампа з під’їзною колією. Тут наявні як виробничі, так і складські приміщення.

Рівненський район

Складське приміщення пропонують для релокації бізнесу у селі Головин на Костопільщині.  Площа земельної ділянки – 0,5 гектара. Приміщення не підключене до газової мережі, втім на ділянці наявне тверде покриття. В приміщенні – висока стеля, воно утеплене та є заїзд для вантажівки. Тут може розміститися металообробний, меблевий, столярний чи авторемонтний цех.

Фермерське господарство «Нео-сіо», що в селі Великий Мидськ на Костопільщині готове прийняти бізнес схожого профілю. Підприємство являє собою комплекс будівель та земельних ділянок для ведення сільськогосподарського товарного виробництва, розведення ВРХ, корів, свиней.

Складається:

  • приміщення картоплесховища площею 906 м кв., висотою 5,3 м, стіни – цегла, перекриття – з/б плити, наявність електрики, потребує частково ремонту даху;
  • приміщення телятника площею 1340 м кв., найменша висота 3,5 м, стіни – цегла, наявність електрики, водопостачання;
  • приміщення корівника площею 840 м кв., найменша висота 2 м, стіни – цегла, наявність електрики, водопостачання;
  • піднавіси;
  • житловий будинок – 120 м кв. (колишнє адмінприміщення), стіни –цегла.

Загальна площа земельних ділянок для обслуговування будівель та для ведення фермерського господарства 5,5 га.

Електроенергія потужність-260 кВт, водопостачання – скважина глибиною 80 метрів  («башта Рожнівського»), водовідведення – септик, газопостачання – відсутнє, опалення – відсутнє

Вільну земельну ділянку пропонують для розміщення релокованого бізнесу у селі Лісопіль на Костопільщині. Площа землі – від 2 до 16 гектарів. Ділянка розміщена на фасаді об'їзної траси  Городище  Старокостянтинів Р05 біля міста Костопіль.

Приміщення кафе, повністю готове до релокації, пропонують в селі Почапки на Острожчині. Площа закладу – 205 «квадратів».  Наявне водопостачання, водовідведення, електропостачання. Автономне опалення (тверде паливо, електрокотел). 20 км від траси Київ-Чоп. Ремонту будівля не потребує.

Вараський район

Комерційні площі для релокованого бізнесу пропонує вараський торгово-розважальний центр «Orange Plaza» на цокольному поверсі. Вільними є майданчики, площею 180 та 324 квадратні метри. За потреби власники обіцяють розподілити орендовану площу на менші локації. Тут можливо розмістити швейний цех. Фасад будівлі – утеплений, централізоване опалення, є водопостачання та заїзд для вантажівок.

Приміщення банно-прального комбінату пропонують для оренди релокованому бізнесу у селищі Зарічне. Це – одноповерхова цегляна будівля. Площа основних приміщень становить 316,8 метрів квадратних, допоміжних 329,9. До грудня 2016 року цей об’єкт використовували для надання послуг із прання білизни та як лазня (душові, ванни та сауна).Будівля загалом придатна до експлуатації, але потребує ремонту.

Комерційне приміщення, загальною площею 1376 квадратних метрів, доступне для релокації у Вараші. Раніше його використовували для розміщення супермаркету. Основні приміщення площею 819 квадратних метрів, допоміжні приміщення площею 557,3 метра квадратні.

Площі під равликову ферму або ж тепличний бізнес пропонують на Володимиреччині. Приміщення приєднане до централізованого теплопостачання. Можливе споживання тепла до 500 Гкал. Об’єкти розміщені на території:

  • Склад – 127,1 кв.м;
  • Господарські приміщення з котельнею – 50 кв.м;
  • 2 теплиці (металеві конструкції, плівка відсутня) – 400 кв.м кожна.

Дубенський район

Майновий комплекс, у якому раніше утримували 1000 голів великої рогатої худоби пропонують у селі Підзамче на Радивилівщині. Є територія для обслуговування комплексу, площею 4,2 гектара. Власники приміщення зазначають, що тут може розміститися будь-яке виробництво, втім потрібно провести реконструкцію.

Чеський гуртожиток у селі Семидуби також готовий прийняти у себе бізнес із обстріляних регіонів. Площа будівлі – понад 189 квадратних метрів. Споруда в доброму стані. На вулиці присутній електро- та газопровід. Є підвальне приміщення площею 49,6 квадратні метри. Тут може розміститися столярний, швейний, меблевий або ж столярний цех.

Приміщення пекарні пропонують для релокації у селі Боремель на Демидівщині. Площа – 128 квадратних метрів. Попри те, що тут наявне обладнання для роботи, саме приміщення потребує ремонту.

***

Матеріал створено за підтримки Української Асоціації Медіа Бізнесу

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024