стрічка

Ратнівчанка створює дивовижні прикраси та започаткувала на цьому власний бізнес

19 Серпня 2019, 14:11
Тамара Михайлевська 3992
Тамара Михайлевська

На Ратнівщині проживає чимало талановитих і дивовижних людей. Район.Ратне продовжує розповідати про цих наполегливих та працьовитих жителів району, котрі перетворюють свою ідею на справу не лише для прибутку, а і для душі.

Сьогодні, ми познайомимо вас із Тамарою Михайлевською – однією із творчих та цілеспрямованих ратнівчанок, котра почала створювати неймовірні прикраси із бісеру, а згодом перетворила це заняття на успішний бізнес.

Як не парадоксально раніше Тамара не любила бісер і все, що з ним пов’язано. Однак згодом, їй припало до душі виготовляти чарівні прикраси власними руками, і нині дівчина не уявляє свого майбутнього без цієї справи.

Отож, Район.Ратне вирішило поцікавитися, як юній ратнівчанці вдалося перетворити своє захоплення бісероплетінням на прибутковий бізнес та завітало до дівчини на гостину.

Життєрадісна та привітна Тамара зустріла нас на своєму ганку, і радо запросила до дому.

За чашкою запашного чаю знайомимося ближче, та розпитуємо про її життя. Як з’ясувалося, Тамара із багатодітної сім’ї: має старшого брата, який дає слушні поради для бізнесу, та три сестри. Як зазначає дівчина, сім’я велика та весела.

Хоча я не приїжджаю додому надто часто, проте обожнюю бавитися зі своїми меншими, карапузами, – розповідає Тамара.

Навчається дівчина в Східноєвпропейському національному університеті ім. Лесі Українки, що в Луцьку, за спеціальністю «Середня освіта. Українська мова та література. Світова література».

Мені моє навчання подобається, так саме як і моя спеціальність. Але так склалося, що я не дуже лагоджу зі своє групою, тільки з певною частиною людей. Тому в якийсь момент було щось таке, що потрібно починати щось своє, а не витрачати весь час на навчання. Згодом більше часу пішло на хобі, – зазначає ратнівчанка.

Окрім навчання, віднедавна Тамара працює в луцькому маркетинговому агентстві, звідки й черпає ідеї для свого проекту «Davidiants» (Давідянц), яким займається вже понад рік.

– Чому назва твого проекту саме «Davidiants»?, — запитуємо у юної дівчини.

– Не розповім, бо це пов’язано з особистим. У школі, у 8 класі, у нас була чудернацька історія. Ми з подругами «подуріли» й поміняли свої імена та прізвища в соціальних мережах. Воно якось закріпилося, так я його й лишила, хоч мої дівчата свої змінили на справжні. Я й досі записана в соціальних мережах як «Женя Давідянц». І воно чогось так до мене прилипло. Згодом декілька людей мені казали залишити його, бо воно дуже круто звучить».

– Звідки ти взяла ідею започаткувати свій бізнес? Почати й не закинути цю справу, як буває в багатьох?

– В мене було багато переломних моментів. Взагалі як усе починалося: я ходила на різні гуртки. Не на різні, просто на два  – творчі (сміється – авт.) Мені подобалося малювати, а щодо бісеру, я його не любила, думала: вишивати бісером, плести бісером — як це люди роблять? Це круто – зараз я розумію. Нині, без цього практично не прожила б. Якби в мене зараз забрати це – це вже просто не я. Усе тому, що я стільки душі в це вкладаю, тільки себе.

У мене сестра займається зачісками, і кожну можна доповнити шпилькою чи заколкою. Й ось Неля (сестра Тамари) попросила сплести щось до зачіски, що я і зробила. Далі нічого не робила, вступила в університет, усе добре. Літо проходить ліниво. І тут Неля говорить мені: «Чого ти не почнеш щось плести, ось дивися, дівчина плете й заробляє з цього. Досить лежати, підійди й подивися: схема проста, ти легко це сплетеш і в зачісці воно буде дивитися дуже гарно». У такий спосіб, старша сестра Тамари стала головним мотиватором до роботи із бісером та прикрасами.

Читайте також: Данилко, Полякова та Винник: про що та як юний ратнівчанин розпочав спілкуватися із зірками українського шоубізу. ІНТЕРВ'Ю

Воно мені так зайшло, так би мовити, і понеслась: в «Instagram» створила профіль і почала його просувати, – зазначає дівчина.

1
Сережки від «Davidiants»
Сережки від «Davidiants»

За словами Тамари, їй самій важко було просувати вироби, тому вона залучилася підтримкою своєї одногрупниці з університету. Разом дівчата почали підписуватися на сторінки салонів, і людей, яким можуть знадобитися прикраси з бісеру.

– Як нам вдалося дізнатися з «Вікенду на 12 каналі» (проект волинського телеканалу), ти працюєш над своїми виробами ночами. Як часто це робиш?

– Дуже часто. Це вже стало частиною мого життя. Ніби своєрідний режим такий, що ти лягаєш о 4 ранку, а просинаєшся біля 8. «І як так? Як ти спиш по 4 години на добу й тобі нормально?» — запитують мене часто. Просто привикаєш до цього. Особливо, коли розпочинається сезон зачісок, випускних, весіль. Літній період найактивніший у цьому плані. Перед випускними я не спала. Бувало таке, за тиждень ти спиш вдень по 2 години. В останню ніч доплітаєш випускницям прикраси. І я все успівала. Просто звикла вже до такого ритму життя, справді, уже не можу. Останні дні настільки вільні, у плані того, що не треба нічого плести, багато вільного часу, і воно мені спокою не дає. Як звикла, що треба кудись бігти, замовлення відправляти, матеріали забирати, там замовити, там знайти — це вже звикає людина до такого.

2
Прикраси Тамари Михайлевської
Прикраси Тамари Михайлевської

До бесіди долучається подруга рукодільниці, Тетяна:

Ми гуляємо і вона іде додому. Я запитую, Том, чом так рано ідеш? А може, тобі ще зайти бісеру на ніч купити, може, там тобі там його не вистачає (сміється – авт.)

Тамара жартівливо зазначає, що Таня приходить у гості не із шоколадками, а з бісером і дротиками.

1
Тамара із Подругою Тетяною
Тамара із Подругою Тетяною

Я їй уже писала: призупинишся трошки, дай собі час на літо, щоб у тебе було, що згадати. А вона ночами сидить і плете. Том ідеш гуляти: «Ні, я плету, там купа роботи», — і ти вже стараєшся її не чіпати, бо вона нервується, — зауважує Тетяна.

– Скільки коштують твої прикраси?

– Найдешевша річ стартує від 40 грн – шпилька. Сережки варіюються в залежності від дизайну: від 100 до 300 грн. Це якщо звичайний дизайн. Як кажуть, чим простіше, тим ефектніше воно виглядає. Також залежить багато що від матеріалів. Недавно я працювала тільки з біжутерними матеріалами, хоч якісніші вибираєш, але це все одно біжутерні, а зараз працюю із натуральним камінням. У подальшому буду переходити на срібний дротик, тому що якість все-таки відіграє велику роль, і прикраси будуть довше носитися. Тоді відповідно і вироби будуть дорожчі. У плані бюджету я завжди людям роблю багато знижок.

Під час спілкування Тамара анонсує, що в майбутньому планує створити магазин одягу. Так би мовити, започаткувати спільний із сестрою бізнес.

Будемо малювати на «джинсовках» і продавати різноманітний одяг. Це, звісно, забере час, але плетіння з бісеру я не залишу, бо до цього ставлюся як до дитини (сміється – авт.), — зауважує Тамара.

– Замовлення в тебе роблять ратнівські красуні, чи, можливо, з усієї області?

– Спочатку тільки ратнівські, а потім, голосно кажучи, виходила на луцькі ринки, далі – на Україну. На початках мені допомагала мама. Вона розповідала про мої вироби своїм колегам на роботі, і звідти почали приходити замовлення. А вже далі почали замовляти по всій Україні, часто із салонів. Зазвичай вони роблять великі замовлення, це дуже зручно, тому що ти там з однією людиною прикрасу зробила і вже розумієш, що вона хоче. Тобі зручніше брати одне велике замовлення, ніж багато маленьких.

1
Браслети
Браслети

1
Браслети
Браслети

БЛІЦ-ЗАПИТАННЯ

– Чай чи кава?

– Чай взагалі не п’ю, ненавиджу чай, кава.

– Фільм чи серіал?

– Фільм.

– Прогулянки чи посиденьки з подругами?

– Посиденьки з подругами.

2
Прикраса «Скорпіон»
Прикраса «Скорпіон»

– Яке найбільше замовлення ти приймала?

– В плані об’єму в мене були всі майже однакові до останнього моменту. Якщо це із салонів, то вони замовляють 3-4 комплекти. Останнього місяця працювала над великим замовленням. Блогерка Лідія Кошарська запустила свої іменні «бюті-бокси», і вона шукала різних людей: хто виготовляє прикраси, косметику ручної роботи, або просто хто її продає. І тоді я взялася за це замовлення – 32 заколки. Потрібно було зробити за три дні, але я попросила трохи більше часу, і за 5 ночей усе зробила. Звісно, за підтримки своєї сестри та подруги.

– З чого виготовляєш свої прикраси?

– Бісер, звичайний бісер. Просто якщо ти береш більші бусинки з багатьма гранями, то при світлі воно відблискує як кристали Сваровські. Різні теж брошки з бісеру, але їх вишиваю по тканині. Вишивання теж колись ненавиділа, але полюбиш усе. Використовую пір’я, різного роду, натуральне каміння в браслетах, срібні вставки.

2
Сережки в оригінальному стилі
Сережки в оригінальному стилі

2
Прикраси Тамари Михайлевської
Прикраси Тамари Михайлевської

1

Наприкінці бесіди талановита ратнівчанка ділиться своїми планами на майбутнє. Тамара розповідає, що планує організовувати майстер-класи з виготовлення прикрас, набирати команду і згодом відкрити власний магазин. Дівчина мріє, аби «Davidiants» стало повноцінним брендом.

Спілкувалася: Марія СИДОРУК

Фото автора

Передрук заборонено.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024